Biševac izašao iz vlasničke strukture RTV Novi Pazar 1

I zvanično je saopšteno da novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac više nije jedan od pet vlasnika RTV Novi Pazar.

Agencija za privredne registre je od Ministarstva privrede dobila i evidentirala svu dokumentaciju o istupanju Biševca iz konzorcijuma i vlasništva ove medijske kuće. Aneks ugovora o prodaji kapitala drugim vlasnicima i istupanju iz konzorcijuma i vlasništva evidentirano je krajem maja ove godine.

Biševac je od prošle godine gradonačelnik Novog Pazara i od samog početka mandata našao se na meti opozicione Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS) da je u sukobu interesa i da vršio „krivično delo tako što svakog meseca potpisuje naloge za isplatu kojim novac iz gradskog budžeta prebacuje televiziji čiji je vlasnik“. Zbog toga su tražili njegovu ostavku. Održao je obećanje i početkom ove godine izašao je iz vlasništva, a svojih 20 odsto akcija prepustio je ostaloj četvorici vlasnika.

– Na ovaj korak sam se odlučio iz ličnih razloga, a ne zbog optužbi opozicije. Nisam u sukobu interesa, jer čim sam stupio na dužnost, prijavio sam Agenciji za borbu protiv korupcije svu imovinu, pa i vlasništvo od 20 odsto akcija u RTV Novi Pazar i nije bilo nikakvih problema, naglašava Biševac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari