RFZO: Radnicima Krušika overeno zdravstveno osiguranje na period od šest meseci 1Foto: RFZO

U listu Danas od 19. oktobra 2021. godine objavljen je članak pod naslovom „Radnicima Krušika knjižice overene samo do izbora“, na šta je Republički fond za zdravstveno osiguranje uputio demanti.  

Povodom navedenog Republički fond za zdravstveno osiguranje izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti:

Republički fond za zdravstveno osiguranje radnicima Krušika je izvršio overu kartica zdravstvenog osiguranja na period od šest meseci.

Pravilnikom o ispravi o osiguranju („Sl.glasnik RS“ br. 1/21) najduži rok za overu kartica zdravstvenog osiguranja za zaposlene kod poslodavaca koji su izmirili sve dospele doprinose za obavezno zdravstveno osiguranje utvrđen je u trajanju 6 meseci.

Izuzetno zaposlenima kod poslodavaca koji nisu platili sve dospele doprinose za obavezno zdravstveno osiguranje, već su započeli i nastavili sa redovnim i kontinuiranim plaćanjem dospelih doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje kartice zdravstvenog osiguranja overavaju se na tri meseca.

Posle donošenja Zaključka Vlade na sednici koja je održana u četvrtak 14.10.2021. godine, kartice zdravstvenog osiguranja su overene na period od šest meseci na osnovu Pravilnika o ispravi o osiguranju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “RFZO: Radnicima Krušika overeno zdravstveno osiguranje na period od šest meseci”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.