Trošenje štamparske boje 1Foto: Freeimages/cierpki

Tu je i više stotina sati TV drama, serija, igranih i dokumentarnih filmova, festivala (Martovski – šest godina, Vrnjačka Banja, Herceg Novi, Palić, Niš, pa i Sopot, bar 10 godina, u različitim, uglavnom – vodećim ulogama).

O ovome se znatiželjni mogu bolje obavestiti i u emisijama mog uvaženog kolege Milana D. Špičeka, ako se čuvaju u arhivu Radio Beograda. U njima sam više puta bio gost u raznim trajanjima, a sećam se da sam u jednoj bio jedini gost, a emitovana je uživo sa terase znamenite kafane „Kod Nade i Tome“ u Tresijama pod Kosmajem.

Pitan sam uglavnom o filmu, televiziji, umetnosti i kulturi i sličnim temama. Autor i voditelj M. D. Š. je bio prezadovoljan, pa smo posle i zalili.

Elem, ono što sam hteo da kažem, kolega Petroviću, povodom naše zajedničke muke – uređivanja medija: da bi nešto uopšte moglo da se kandiduje za objavljivanje, MORA DA BUDE TAČNO, pa posle sve ostalo.

I – ja se upravo javljam što se vaš (Danasov) nadležni urednik/saradnik nije potrudio da to utvrdi, pa ste 4.jula, na 10.strani, štampali prilog pod naslovom: „Gospodin u opancima“. A da se nadležni urednik raspitao u samo u redakciji, među vodećim novinarima i osnivačima vaših cenjenih novina, siguran sam, bar naslov i ono što ga „potvrđuje“ nikad ne bi trošili štamparsku boju niti digitalne kapacitete na vašem sajtu.

Ovako, ostaje mi, poštovani Petroviću, da nastavim da primam Vaš lični nedeljni izbor (proverite u mejling listi od kada to činim) i da svakog dana proverim i uverim se da je princip: istina iznad svega, izneveren pukim slučajem samo u navedenom pisaniju Milana D. Špičeka

S poštovanjem,

Aleksandar Aca Avramović