Veselin Šljivančanin: U presudi stoji da ja i moji vojnici nismo činili zločine 1Foto: A. K./ATA

Poštovani gospodine Petroviću,

Molim Vas da u celosti objavite moje reagovanje na dole navedeno pisanje vašeg novinara.

Neću da ulazim u motive pojedinih novinara da se bave mojim životom, ali svakako moram reagovati na neistinite navode vaše(g) novinar(a)ke K. Živanović u tekstu: “Ko je Veselin Šljivančanin, osuđenik iz Haga koga vlast glorifikuje?

Neistina je da sam kao član državne delegacije prisustvovao polaganju venaca na spomenik Milici Rakić, već sam kao slobodan građanin sa unucima došao da odam počast nevinoj devojčici stradaloj od NATO bombi. Što se tiče moje osuđujuće presude u Hagu, ona pripada osudama bez pravnog uporišta, što potvrđuje i prvostepena presuda od pet godina koju je viša instanca na čelu sa Teodorom Meronom učetvorostručila da bi to žalbeno veće presude od 20 i više godina hrvatskim generalima ukinulo i pravosnažno ih oslobodilo.

I u takvoj presudi, revizijom svedenoj na deset godina, decidno stoji da ja i vojnici pod mojom komandom nismo činili zločine. Kao što je poznato u više navrata sam svoje presude iznosio na uvid javnosti u kojima decidno stoji da sam oslobođen svih tačaka optužbe. Osuđen sam po svedočenju jednog hrvatskog vojnika koji je tvrdio, pazite tvrdio, da sam znao da pripadnici naših snaga maltretiraju hrvatske zarobljenike a to nisam sprečio.

Vaš list te presude nikada nije hteo da objavi.

Dakle, iz ovako tendencioznog pisanja vaše(g) novinar(a)ke, proizilazi da čovek i nakon izdržavanja zatvorske kazne nije slobodan građanin, već da po boljševičkim aršinima treba da nosi žig celog života.

Na kraju i ja i većina mojih osuđenih kolega samo smo radili svoj posao i dobro je poznato kakav su tretman Srbi imali u Hagu te smo i mi u skladu takvog inkvizitorskog stava bili sankcionisani.

Sa ličnim poštovanjem,

Veselin Šljivančanin

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari