Foto: Logo

Izgleda da gospoda Mijatović i Komšić, nisu na najbolji način razumeli izjavu Ivice Dačića kada je upozorio da zajednička spoljna politika tzv. Kosova i Albanije vodi stvaranju Velike Albanije i upitao šta bi bilo kada bi Srbija i Republika Srpska rekle da će zajedno voditi spoljnu politiku, aludirajući na potencijalne probleme i nestabilnosti u regionu, kao i na dvostruke aršine međunarodne zajednice, kada je problem Kosova u pitanju.

Gospodine Komšiću, pročitajte Ustav Republike Srbije, tačnije Preambulu Ustava. Ukoliko Vam je problem da dođete do jednog primerka Ustava RS, Socijalistička partija će Vam ga rado poslati. Takođe, ukoliko mislite da je situacija na Kosovu problem samo Srbije, podsetiću Vas da su takse od 100 odsto uvedene kako proizvodima iz centralne Srbije isto tako i proizvodima iz Bosne i Hercegovine.
Isto tako, izgleda da je potrebno da Vas podsetimo da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma i da se zalaže za njegovo poštovanje, a takođe od svojih suseda očekuje poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije, kao međunarodno priznate države.

Ministar spoljnih poslova, lider SPS-a Ivica Dačić i Socijalistička partija Srbije se zalažu za opšti napredak zemalja zapadnog Balkana i za njihovu zajedničku evropsku budućnost, ali na tom putu Srbija neće odustati od borbe za svoje nacionalne interese.

Autor je narodni poslanik i visoki funkcioner SPS-a.

Povezani tekstovi