Daj još 20 evra 1

Ko, bre, sirotinja?

Prošlog juna svi punoletni dobili su 100 evra, u maju još 30, pa još 30 evra za sve koji su vakcinisani i još 30 u novembru, a evo sada najavljuju iz vlasti u decembru, samo tri meseca pred opšte izbore u Srbiji stiže još 20 evra.

Penzioneri tek trljaju ruke.

Nisu još ni popili sve vitamine koje im je onomad dao predsednik Srbije Aleksandar Vučić kad ono stiže novac za novu turu.

Ko još o njima tako misli? Niko. Znači, oni su dobili – 100+50+30+30 (ovih poslednjih 30 samo za vakcinisane), za koji dan stiže i onih ranije obećanih 50 evra, potom još 30, pa najnovijih 20 i onda tik pred izbore, negde do kraja marta i velikih 20.000 dinara.

Računica samo deluje komplikovano, ali je vrlo jasna.

Predizborno sipanje u džepove građana ima samo jednu misiju – da glasače istera u aprilu na glasanje. Čista propaganda.

Znaju to i penzioneri (nemoguće da ne znaju), ali bitan im je svaki dinar – neće da se baci. Pa makar to bio isti onaj dinar koji im je predsednik uzeo onda, još 2014. Ali ko će toliko daleko da pamti.

Ekonomski tigar jugoistočne Evrope ne posustaje. BDP raste, “u prošloj godini smo imali minus jedan, a ove ćemo imati plus sedam odsto, to znači šest odsto u prošloj i ovoj godini.

To neće imati niko u Evropi”, rekao je predsednik. Mnogo štošta Srbija ima što Evropa nema.

Nemaju standard kao mi, njima je dva i po puta veći, nemaju ni rast kao mi, oni su toliko daleko odmakli da još 60 godina treba da rastemo neslućenim brzinama da ih dostignemo.

Ali to nećete čuti od ove vlasti, jer nepopravljiva je želja predsednika da bude prvi, najbolji, kao da to nikad nigde u nijednom segmentu svog života nije bio.

Ta želja da uvek bude ispred svih, da prvi saopšti, da pokloni, najčešće iz tuđeg džepa jer u njegovom – ma koliko dubok bio – nema tih para.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Daj još 20 evra”

  1. Ne glasaju za njega zbog tih para koje je oteo pa im vraća,nego nema opozicije koja izlazi na izbore

  2. Cabe meni kao penzioneru dajes pomoc kad moje dete nije zaposljeno i plus sto imam 3 studenta ta momoc mi nista ne znaci za 6 clanu porodicu i svi punoletni i zbog toga sto sirotinju ne zaposljavate vec one koji imaju pa im treba jos jer du im gladni oci a ne stomak ovoga puta nemate glasoce od moje pirodice.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.