Dva brata glumca preuzela su gotovo vodeće političke uloge u državi, učestvujući u organizaciji masovnih građanskih protesta, za koji tvrde da članice Saveza za Srbiju, u kojem su Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović, nemaju nikakve direktne veze i presudne uticaje.

Sergej Trifunović meta je vlasti unazad više od godinu dana zbog fonda za lečenje dece, na čijem je čelu, odnosno oštre kritike, koju je u ključnim trenucima tragičnih primera umiranja, i od strane sistema, zanemarenih bolesnih ljudi, upućivao predsedniku države Aleksandru Vučiću.

Vremenom, vodeći kampanju širih razmera za smenu Vučićevog režima preko društvenih mreža, Trifunović se ubrzo ispostavio kao ključna figura na koju je moguće osloniti se kada je reč o omasovljenju protesta. Za Sergeja i brata Baneta pretpostavlja se da ih je tandem Đilas – Jeremić – Obradović izbacio u prvi plan, zbog izražajnosti utiska da je većini građana koji su u stanju da protestuju na ulicama, dosta njihove političke angažovanosti i da im je pametniji da strpljivo cupkaju u senci glumaca i ostalih javnih ličnosti čekajući svojih pet minuta – izbore.

Međutim, Sergej Trifunović, zauzimajući lidersku poziciju u pokretu koji je do juče vodio Saša Janković, inače sukobljen sa predvodnikom druge opozicione kolone, Draganom Đilasom, sada se našao jasno politički naspram bivšeg gradonačelnika Beograda. Izvesno je da će glumac, zahvaljujući svojoj harizmi i jakom utisku koji ostavlja na javnost, u pozitivnom ili negativnom smislu, svakako uticati na rast popularnosti PSG.

Pre svega zato što ovaj pokret, prema svim relevantnim merenjima istraživanja javnog mnjenja, ne bi prešao cenzus na nekim izborima u skorije vreme, što uslovljava, recimo, lak rast, zbog vrlo niske baze. Međutim, nepredvidljivost, kao jedan od ključnih načina opisa Trifunovića, počevši od glumačke karijere, pretpostavlja se i u vezi sa njegovim budućim angažmanom u politici. Stoga, moglo bi se reći da se pred njim, odnosno PSG, nalaze ogromne mogućnosti za uspeh, ali i isto tako mogućnosti za potpuni nestanak sa političke scene.

Povezani tekstovi