Foto: Zoran Panić

U proteklom periodu održani su brojni programi povodom ove godišnjice, a sve u znaku akcije “Kej uvek i zauvek“.

U akciji sadnje drveća učestvovalo 250 učenika iz pirotskih osnovnih i srednjih škola, njihovi učitelji i nastavnici, kao i mališani iz PU „Čika Jova Zmaj“. Uz nesebičnu pomoć radnika JP „Komunalac“ ovaj deo grada je dobio novi drvored i novi izgled.

Izvršna direktorka “Komunalca“ Nadežda Avžner kaže da je grad minulih dana dobio nove drvorede i da sledi nastavak.

– Danas ćemo na ovom potezu zasaditi 120 sadnica, biće novih sadnica oko kompenzacionog bazena, ulice koja vodi do Opšte bolnice i ka ‘“Tigru“. Ove jeseni smo u gradu zasadili oko 800 stabala, rekla je Avžner. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić se zahvalio svima koja su učestvovali u ovoj akciji.

– Rekonstruisani su „Gazela“ i Veliki most, izgradili smo novi most na Drugom ringu i novi pešački. Kej je popločan i osvetljen, obnovljen je drvored. Od mosta “Gazela“ do Železničkog mosta imamo Kej sa obe strane Nišave u ukupnoj dužini od 3,5 kilometara uređenih staza. Produžoćemo Kej i od Železničkog mosta do sela Poljska Ržana. Zahvaljujemo se Ministarstvu ekologije koje nam je dodelilo četiri miliona dinara za pošumljavanje, rekao je tim povodom Vasić.