Blag pad broja aktivno zaraženih u Boru, Kladovu i Majdanpeku 1Kladovo Foto: J.B.K.

 Prema podacima Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara, u Boru je evidnetirano sedam novoinficiranih, od virusa korona se oporavilo 16 osoba i na teritoriji grada su 323 aktivno pozitivne osobe.

U borskoj opštoj bolnici na kovid odeljenjima hospitalizovano je 47 bolesnika, a na virus je pozitivno 43. Manji je i broj prvih pregleda, u kovid ambulanti “Rudar” juče je obavljeno 16 prvih i 23 kontrolna pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 37 pacijenata.

Tokom vikenda u kladovskoj opštini je potvrđen samo jedan novi slučaj infekcije korona virusom, oporavila su se tri bolesnika i na žalost, tri pacijenta su preminula od posledica virusne infekcije, te je aktivno pozitivno 35 osoba. U opštini Kladovo je od početka epidemije zaraženo 1.669 osoba, do sada je izlečeno 1.564, a od posledica korona virusa preminulo je 69 pacijenata.

Drugi dan vikenda u kovid ambulantama majdanpečkog Doma zdravlja beleži se manji broj pregleda, pregledana su dva pacijenta sa simptomima virusa i obavljeno osam kontrolnih pregleda. Testirano je deset i kod dve osobe je potvrđeno prisustvo korona virusa. Oporavilo se devet bolesnika i sada su aktivno zaražene 102 osobe, od koji je zbog teže kliničke slike u tercijarnim zdravstvenim ustanovama hospitalizovano 19 pacijenata.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, od početka epidemije virusom su inficirane 1.283 osobe, izlečene su 1.142, a od posledica virusne infekcije preminulo je 40 pacijenata.