Blagojević: EU žmuri nad činjenicom da vlast kontroliše medije u Srbiji 1

U svakom slučaju, stvar je u domenu prava, pa bih prepustio to pravnicima, rekao je Predrag Blagojević iz Južnih vesti odgovarajući na pitanja građana na Fejsbuk stranici Danasa o ekonomskim i političkim pritiscima na taj medij koji traju.

Što se tiče EU administracije, napomenuo je, zaista ne očekuje ništa, nikakvu pomoć.

„Imamo veoma korektnu komunikaciju sa predstavnicima administracija nekih zemalja EU i preko njih smo i do sada uspevali da rešimo neke probleme ili da sprečimo da se neki uopšte pojave. Ako EU misli da vladavinu prava i poštovanje ljudskih prava može u Srbiji da uspostavi i pored toga što žmuri nad činjenicom da je vlast uspostavila skoro potpunu kontrolu nad medijima u Srbiji – za mene je to odavno prestalo da bude besmisleno. Sve više je uvredljivo i licemerno. Sloboda govora i medija su PREDUSLOV uspostavljanju vladavine prava i poštovanja ljudskih prava. Sve ostalo je loše režirana predstava“, istakao je Blagojević u okviru Intervjua na mreži.

Na pitanje o tome koliko su Južne vesti dobile do sada donacija, rekao je da o tome vode brigu direktor i Upravni odbor, te da je redakcija je potpuno odvojena od finansija.

„Ali ono što znam je da redovno podnosimo finansijske izveštaje APR-u i da su svi javno dostupni. A u tim izveštajima se donacije posebno evidentiraju, pa da su lako vidljive“, precizirao je.

Kako je dodao, u poslednjih pet godina, poreska kontrola Južnih vesti je trajala u zbiru skoro dve godine.

„Toliko dugo ne traju ni kontrole velikih fabrika, banaka… nikada do sada poreski inspektori nisu pronašli ni jedan jedini poreski prekršaj. Dakle, redovno plaćamo porez“, naglasio je Blagojević.

Sve što vas zanima o radu Južne vesti, pitajte Blagojevic PredragOvonedeljni Danasov #IntervjuNaMrezi održava se u…

Gepostet von Danas am Dienstag, 14. August 2018