Članovi klubova i dnevnih boravaka za starije uručili su Janković u gostima instituciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti Plaketu zahvalnosti i simbolično „drvo života“ nastalo u okviru radionica Festivala međugeneracijske saradnje „Okej“, koji je protrekla tri dana održan u Beogradu.

Na 4. festivalu od 27. do 29. aprila sa korinicima beogradskih klubova učestvovala su deca iz vrtića, osnovci, srednjoškolci i studenti u kreativnima i rekreativnim radionicama.

Poverenica je istakla obavezu da se u vreme globalizacije ne zaboravi na čoveka- pojedinca, bez obzira kojoj generaciji pripada.

Janković je ukazala da su seniori Beograda pokazali međungeneracijsku solidarnost na delu, kako na turniru u šahu, tako i na radionicama zanata, etno grupama, kao i u radionicama informacionih tehnologija, u razbijanju predrasuda da je to rezervisano samo za mlade.

Svi moramo imati jednake šanse u životu i Poverenik nastavlja svoje aktivnosti u tom smeru, ne zapostavljajući ostale marginalizovane i ranjive društvene grupe, poručila je.

Prema rečima predsednice klubova i dnevnih boravaka Gerontološkog centra Beograd Nadežde Nikolić, seniori su veoma zadovoljni kako ih omladina prihvata.

Kroz našu saradnju osnažujemo kapacitet naše mladeži za nastupajuće godine. Mi im prenosimo svoja iskustva, a od njih crpimo energiju i elan za što bolji rad, rekla je Nikolić.