Brnabić: Bez kompromisnog rešenja za Kosovo nema stabilnosti ni investicija 1Foto: Beta (Dimitris Papamitsos/Greek Prime Minister's Office via AP)

Samo dijalogom i kompromisom može biti postignuto trajno rešenje za Kosovo i bez toga nema stabilnosti, ni investicija, ocenila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić na Delfi ekonomskom forumu i istakla da je Prespanski sporazum primer za Beograd i Prištinu.

Brnabić je navela da ne razume zašto Aljbin Kurti ne smatra dijalog sa Beogradom ključnim prioritetom Prištine, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Beograd čeka na nastavak dijaloga, ali „lopta JEna strani Prištine“, rekla je Brnabić uz nadu da će uskoro stići potvrda novog datuma sastanka.

Dijalog je veoma težak, u njemu su potrebni hrabri lideri, ali je jedini način za napredak. Što pre nastavimo dijalog, to je bolje po sve u regionu, poručila je Brnabić.

Znam da je prosperitet moje zemlje nemoguć bez prosperiteta celog regiona. Zato je meni, kao predsednici Vlade Srbije, važan napredak svih u regonu, koliko i napredak moje zemlje, navela je ona.

Prespanski sporazum je dobar primer kako se nadamo da će se rešiti stvari sa Prištinom, ukazala je Brnabić.

Govoreći od odnosima sa Grčkom, Brnabić je pomenula razgovor sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom, sa kojim je postigla dogovor o sledećem sastanku Visokog saveta za saradnju dve zemlje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.