Broj aktivno zaraženih u Boru i Majdanpeku u padu 1Testiranje u Domu zdravlja Majdanpek Foto: J.B.K

Proteklih prazničnih dana novoinficiranih je manje od izlečenih od infekcije korona virusom, pa je i broj aktivno zaraženih u Boru i Majdanpeku u padu.

Gradski Štab za vanredne situacije u Boru saopštio je danas da je registrovano sedam novozaraženih, kao i da se od korona virusa oporavilo 20 osoba i da je na teritoriji grada 286 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

Od 47 hospitalizovanih bolesnika na kovid odeljnjima borske Opšte bolnice, 43 su pozitivna na korona virus.

Juče je u kovid ambulanti „Rudar“ obavljen 21 prvi i 36 kontrolnih pregleda, a na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 29 pacijenata.

Svega dva pozitivna slučaja bilo je od 16 juče testiranih u kovid ambulantama Doma zdravlja Majdanpek, a u  isto vreme izlečeno je 12 bolesnika.

Prema podacima nadležnih u Domu zdravlja od 73 aktivna slučaja, u tercijarnim zdravstvenim ustanovama van Majdanpeka hospitalizovano je 17 pacijenata, a devet je nakon otpusta na kućnom lečenju.

Od početka epidemije u majdanpečkoj opštini korona virusom je zaraženo 1335 odsoba, do sada je izlečeno 1.219, a od posledica korona virusa preminula su 43 pacijenta.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.