Bujošević: RTS najgledanija televizija u regionu 1Bujošević Foto: Beta-Milan Obradović

Bujošević je u intervjuu za Dnevnik RTS-a rekao da je ta televizija jedan od 17 javnih medijskih servisa u Evropi koji je najgledaniji u svojoj zemlji.

„Prošle godine smo imali 277 dana kao najgledanija televizija“, rekao je Bujošević i dodao da RTS ima svoj naučni, obrazovni i kulturni program, što nema nijedna druga telvizija.

On je rekao da je RTS jedina televizija koja ima veoma visoke standarde i pokušava da očuva vrednosti društva i normalnost Srbije.

„Jedina smo televizija koja nikoga ne mrzi, nikome ne preti, koja se ne iživljava na bilo kome“, kaže Bujošević.

Bujošević je dodao da je 2014. godine RTS imao gubitak od 18 miliona evra, dug prema bankama od 18 miliona kao i dug prema dobavljačima oko 30 miliona, ali da od 2017. ima gotovinu na svom računu.

„Mislim da smo mi već sada ‘betonirali’ našu finansijsku stabilnost“, rekao je Bujošević i dodao da od 2015. ostvaruju dobit, a da je od 2017, posle više od decenije, RTS firma koja po završnom računu ima gotovinu na svom računu.

On je dodao da misli da će ta televizija naredne godine „suštinski ostati bez dugova“, te da će im ostati samo dug prema Vladi Srbije.

„Vratili smo oko 10 miliona evra bankarskih kredita i vratićemo naredne godine još oko osam, devet miliona i ostaćemo kao firma koja više nema nijedan bankarski kredit“, kazao je Bujošević.

Bujošević je rekao da su prosečne plate u RTS 52.000, ali da zbog finansija postoji osnov da dodje do povećanja plata.

Generalni direktor RTS-a kaže da konsolidacija RTS-a ne bi bila postignuta bez stabilnog finansiranja koje je omogućila Vlada Republike Srbije.

„Mislim da ćemo naredne godine imati i onaj drugi deo koji se traži u zakonu, a to je dovoljno finansiranje RTS-a. Biće, mislim, u narednoj godini sasvim dovoljno para za RTS“, rekao je Bujošević.

On je najavio da će sledeće godine RTS emitovati 130 epizoda serijskog programa, te da će u decembru svaki dan biti premijera neke serije.

Kako je kazao, „tek će se onda iz Evropske federacije javnih medijskih servisa čuditi kako RTS sa tako mala novca pravi tako mnogo programa“.