Foto: N1

„Plašim se da u načinu na koji trenutno vlada Srpska napredna stranka ne postoji prostor za ozbiljnu slobodu medija u Srbiji“, rekao je Čečen za TV N1.

Čečen je, prenosi na sajtu ova televizija, ocenio da je verovatno nekome u Davosu imponovalo da na temu koja se ne tiče svetske ekonomije ili gorućih kriza, poput Sirije, ima predsednika jedne države, pa se tako Vučić zadesio na panelu o slobodi medija.

Kako je rekao, reč je o „šefu države u kojoj su mediji disfunkcionalni, jer ne informišu javnost, i čoveku koji kao časnog čoveka hvali Dragana J. Vučićevića čiji tabloid Informer ima nekoliko stotina lažnih vesti na svojim naslovnim stranama samo u toku jedne godine“.

„Teško je iz našeg ugla slušati Vučića kako probleme medija objašnjava polarizacijom. On ima sve medije na svojoj strani: od onih koji su propagandna mašinerija do preplašenih medija“, rekao je Čečen.

Vučićev odnos, rekao je Čečen, prema tome da će „stanje da sredi za dve godine je takodje ciničan, jer smo mi svedoci ne samo da je medijska situacija sve lošija, već niza relevantnih istraživanja za koja znaju i u Briselu, gde se sloboda medija navodi kao problem“.

„Njegova vlast opstaje na neslobodi medija i propagandi“, istakao je Čečen.

Povezani tekstovi