Ciljna grupa u izgradnji javna sportska infrastruktura 1FOTO: vojvodina.gov.rs

Rekonstrukciju i opremanje terena zajednički su sa ukupno pet miliona dinara finansirali Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Opština Bečej, od čega je ulaganje iz pokrajinskog budžeta dva miliona dinara, saopštila je Pokrajinska vlada, odnosno Sekretarijat za sport i omladinu.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez zajedno sa predsednikom opštine Bečej Draganom Tošićem obišao je nedavno kompletno rekonstruisani otvoreni sportski teren u okviru DTV „Partizan“.

– Obišao sam ovu lokaciju kada je Opština konkurisala za projekat rekonstrukcije i video sam u kakvom su lošem stanju bili teren i tribine. Sada sa zadovoljstvom možemo da vidimo da smo ovaj projekt zajednički priveli kraju, i da su Bečejci dobili moderan sportski teren kakav zaslužuju, istakao je Batez i dodao da to nije jedina zajednička investicija resornog sekretarijata i Opštine Bečej u oblasti sportske i javne infrastrukture. Batez je još naveo da je Pokrajinski sekretarijat za sport pored ulaganja u obnovu sportskog terena u proteklom periodu uložio i 3,8 miliona dinara za opremanje Sportske hale „Đorđe Predin“ u Bečeju.

– Ciljna grupa naših ulaganja u opremanje i izgradnju sportskih terena su pre svega škole i sportska javna infrastruktura koju mogu da koriste deca, omladina i svi građani, naglasio je Batez i dodao da rukovodstvo bečejske opštine ima razumevanja za potrebe svojih građana u oblasti sporta.

Dragan Tošić je naglasio da je saradnja na zajedničkim projektima Pokrajine i opštine Bečej u proteklih nekoliko godine veoma vidljiva. On se zahvalio Pokrajinskom sekretarijatu za sport na podršci projektima koji su važni za razvoj sporta u toj opštini. Kako je naveo, na terenima DTV „Partizan“ mnogi su počinjali da igraju mali fudbal i održavani su turniri tri decenije unazad. Nakon nekoliko godina pauze, sa tim će se nastaviti i ubuduće, jer su Bečejci danas dobili novi teren urađen na vrhunskom nivou, rekao je Dragan Tošić, a prenosi Pokrajinska vlada na svom sajtu.

Izmeštanje terena sa veštačkom travom

Dragan Tošić je još naveo da je u planu izmeštanje fudbalskog terena sa veštačkom travom koji se nalazi u okviru DTV „Partizan“ u Bačko Petrovo Selo, na čijem mestu će biti napravljen košarkaški teren koji Bečeju nedostaje. Takođe, u okviru DTV „Partizan“ planirano je i postavljanje odbojkaškog terena za bič-volej, čime će biti kompletirano uređenje sportskog prostora na toj lokaciji.