Čongradin: Žene koje žive i rade van Beograda - u lošijoj poziciji od mene (VIDEO) 1Foto: Danas Online / Miloš Đošić

„Mediji, odnosno naše male i velike redakcije, treba da pruže zaštitu i spreče prostituisanje našeg imena na društvenim mrežama“ – izjavila je novinarka Danasa Snežana Čongradin komentarišući seksističke komentare i uvrede tviteraša.

„Nekada pomislim da na ulici mogu da očekujem kamen u glavu, što je sasvim u redu s obzirom na to kakav sam poziv izabrala. Ja sam u dosta privilegovanijoj poziciji u odnosu na druge ljude, pre svega žene, koje su u drastično lošijoj situaciji od mene. Ja ipak živim i radim u Beogradu. Osvrnimo se i na sve one žene koje su dosledne i koje trpe taj isti teror, ali u manjim mestima. To je pakao! Ne može da se meri sa onim što se meni dešava“ – rekla je Čongradin.

Ona je izrazila nadu da će društvo u kome žene svakodnevno trpe takvo nasilje biti prošlost.

„I da je slučaj da u državama bivše Jugoslavije ne postoji nijedna novinarka ili novinar koji kritikuje tamošnju vlast, ja bih isto ovo radila. Ali, zamislite, ima ih puno, pogotovo u Bosni“ – izjavila je Čongradin, odgovarajući na pitanje da li u regionu vidi još nekog novinara koji joj je sličan.

Šta misli o rusko-srpskoj saradnji na rekonstrukciji naftnih postrojenja u Pančevu, kao i statusu Kosova i Metohije, pogledajte na zvaničnom Instagram profilu lista Danas – @danas.rs.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevni list Danas (@danas.rs)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Čongradin: Žene koje žive i rade van Beograda – u lošijoj poziciji od mene (VIDEO)”

  1. Svi mi,koji zivimo van Bg,a, smo u losijoj poziciji od vas. Vi ste elita,mi gradjani drugog reda

  2. Ko je kriv za opšte stanje u društvu? „zakonodavna“ vlast koja donosi „zakone“ po naredbi „izvršne vlasti“ koa je samo farsa diktature. Naša „pravosudna vlast“ koja bi trebalo da bude kontrola „zakonodanve i izvršne vlasti“ se pretvorila u gomile poslušnika koji samo izvršavaju sulude i štetne „uredbe vlade“ koje su iznad Ustava i zakona. Šta se desilo sa „našim pravosuđem“? Pa „rodna ravnopravost“ jer je apsolutna većina zaposlenih u „našem pravosuđu“ ženskog pola. Ali „novinarke“ odbijaju da pišu o „našem pravosuđu“ i protivustavnim i protivzakonitim presudama koje se donose svaki dan u sudovima širom Srbije

  3. Kritikovanje vlasti i stanja u drustvu? Pre ce biti da se radi o srbofobnoj patologiji a ima i nesto love.

    • Ima i nešto love, kao i kad se hvali, tako sistem funkcioniše. Opusti se, što si se osetio prozvanim?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.