Čuvajmo životnu sredinu – Mozzart godišnje reciklira 30 tona kartona i papira 1Foto: Mozzart

Redovno se reciklira i elektronski otpad, kao i konzerve u poslovnicama, a ova kompanija koristi struju koja u potpunosti potiče iz obnovljivih izvora energije

Zaštita životne sredine i ekologija su jedan od prioriteta u društveno-odgovornom poslovanju kompanije Mozzart. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću vodi računa o racionalnoj potrošnji električne energije i smanjenju emisije C02 gasova u redovnom poslovanju, a od 2016. godine koristi struju iz obnovljivih izvora energije. Tokom 2020. godine, 85% poslovnica, kao i beogradska centrala na 7000 kvadratnih metara, odnosno magacin, radili su zahvaljujući struji koja je u potpunosti potiče iz obnovljivih izvora energije.

Kompanija Mozzart godišnje reciklira oko 30 tona kartona i papira…

„Kao izdavač magazina Mozzart Sport, poslednjih 10 godina recikliramo papir i karton, a sav papir koji kompanija koristi u redovnom poslovanju je od 100% recikliranog materijala. Pri odabiru dobavljača, po usvojenoj Proceduri nabavke, obavezno je voditi računa o poštovanju i primeni ekoloških standarda koje dobavljač poseduje. Redovno recikliramo elektronski otpad na nivou sistema, kao i konzerve u određenom broju naših poslovnica“, ističe Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Važan podatak je i da 95% potreba za transportom robe koji kompanija ima, zaposleni obavljaju vozilima koji imaju najmanju emisiju C02 u atmosferu, kao i da je cela jedna služba zadužena za optimizaciju ruta kojima se roba transportuje u cilju smanjenja emisije C02.

Čuvajmo životnu sredinu – Mozzart godišnje reciklira 30 tona kartona i papira 2
Foto: Mozzart

Podelili 50.000 cegera

Odluka o uslovima korišćenja kesa za isporuku robe na mestu prodaje i usluga stupila je na snagu 1. januara 2020. godine. Podržavajući ovu Odluku, kompanija Mozzart nabavila je 50.000 biorazgradivih cegera koji su u decembru 2019. i januaru 2020 podeljeni na svim beogradskim, niškim i novosadskim pijacama.

„Te cegere i dalje viđamo u upotrebi i ponosni smo što smo kod određenog broja ljudi stvorili naviku da ne koriste PVC kese i na taj način utiču na zaštitu životne sredine“, naglašava Popović. – Podržali smo i svaku grupu građana koja se obratila kompaniji Mozzart za pomoć pri čišćenju i uređenju svog komšiluka donacijom opreme za čišćenje, ali i volontorinjem zaposlenih. Na ovaj način učestvovali smo akcijama „Za čistiji Blok 45“ i u čišćenju naselja Vojvode Vlahovića u Beogradu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.