Foto: fbossvetisava

Kako kaže direktorka OŠ „Sveti Sava“ Sanela Tarana, novogodišnja berza u holu škole organizuje se više od 15 godina i tome se učenici uvek raduju.

Uglavnom je praksa bila da ono što zarade zadrže za sebe, ali ove godine smo to promenili i dali humanitarnu notu. Novac od zakupa takozvane tezge, koji je svaki đak plaćao po 50 dinara, ide u humanitarne svrhe, kao i novac od prodaje. Želimo da pomognemo našem đaku koji je iz socijalno ugrožene porodice i čiji je otac teško bolestan – objašnjava direktorka škole.

Na tezgama mališana našle su se njihove stvari, ali i stvari koje su napravili sa roditeljima na radionicama u školi, a prodaja je, kaže direktorka Tarana, bila uspešna.

Odziv je bio odličan jer je bila nastavna subota, bilo je dosta roditelja. Paralelno sa tim je održana još jedna akcija u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom roditelja i nastavnika gde se prikupljala garderoba za decu iz Doma „Duško Radović“ – kaže Tarana.

Napominje da su svoju humanost pokazali i članovi Učeničkog parlamenta ove škole, koji su nedavno posetili decu u hematoonkološkoj klinici i odneli im poklone.