Đerlek: Očekujem dozvolu za kinesku vakcinu, sledeće nedelje pojačana vakcinacija 1Foto: FoNet/Vlada/Slobodan Miljević

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek saopštio je da se za kinesku vakcinu koja je stigla u Srbiju, čeka dozvola Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, ali da je vakcina dobra i da on veruje da će biti dozvoljena.

On je rekao da je do subote u 20.00 vakcinisano oko 22.000 građana Srbije, a da se za vakcinaciju prijavilo oko 280.000 građana kojima je preporučio da prihvate prvu vakcinu koja je na raspolaganju.

„Vakcinacija u deset beogradskih Domova zdravlja i juče u još deset gradova prošla bez neželjenih dejstava, a sledeće nedelje nastavljamo pojačano”, rekao je Đerlek i dodao da će u narednoj grupi biti prioretiteno vakcinisani prosvetni radnici i novinari.

Državni sekretar smatra da je dobro što je Srbija jedina zemlja koja ima tri vakcine iz tri najjače zemlje sveta i najavio da pored kineske i Sputnjika, sutra u Srbiju stiže još oko 20.000 doza Fajzerove vakcine.

„Pored domova zdravlja planiramo otvaranje vakcinacionih pultova od beogradskog Sajma preko većine gradova, tu će raditi od tri do deset ekipa i očekujemo da bude vakcinisamo od 50 do 100 ljudi na sat sledeće nedelje”, rekao je Đerlek na RTS-u.

On je dodao da drugo polugodište sutra počinje normalno i bez straha, jer je kod školaraca i do sada bila slaba transmisija virusa.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Đerlek: Očekujem dozvolu za kinesku vakcinu, sledeće nedelje pojačana vakcinacija”

  1. Uvezli ste nešto što nije odobreno od strane naše nadležne agencije. EU ne koristi zbog nepotpune dokumentacije. U Brazilu potpuno zabranjeno jer nema sva potrebna klinička ispitivanja. Logično pitanje, jer će kod nas pod ovom vlapšću sve biti odobreno mimo propisa, da li smo mi zamorčići? Da li se ispitivanje vrši na nama?

    • Odgovor na vase pitanje je DA! Nasa vlast voli samo SEBE (to je, ustvari, jedan vrlo uski krug macana), a sve druge smatra ljudima NIZEG reda. Oni nas mrze i ne smatraju DOSTOJNIMA zivota. Gradjani Srbije postoje samo da bi ONI ostvarili svoje zelje i snove. Ocekivati od njih, takvih, bilo kakvu empatiju je iluzorno, jer psihopate i ne mogu d je osecaju. Jedino sto ime je bitno je MOC i NOVAC. I nema toga sto nece pregaziti i unistiti na svom putu .

  2. Prema jednoj tabeli objavljenoj u uglednom nemačkom Die Zeit Srbija je sa 0,27 doza na 100 stanovnika na 45. mestu od posmatranih 50 zemalja u svetu po broju pelcovanih protiv COVID-virusa sa danom 15.01.2021

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.