Foto: EPA/GEORGIA PANAGOPOULOU

Tim povodom, u svečanoj sali Gradske kuće će gradonačelnik Miloš Vučević i predsednik Skupštine grada Novog Sada Zdravko Jelušić primiti delegacije gradova i opština koje su u poseti Novom Sadu povodom ovog praznika.

Između ostalih, Novi Sad će posetiti predstavnici gradova pobratima kao što su Norič, Budva, Temišvar, Nižnji Novgorod i Gomelj, kao i delegacije Lublina, Krfa, Beča, Kumanova, Banjaluke, Gračanice, Istočnog Sarajeva, Zagreba i Osijeka.

Svečana akademija povodom proslave Dana grada zakazana je za 12 sati na sceni „Jovan Đorđević“ u Srpskom narodnom pozorištu, kada će gradonačelnik Novog Sada uručiti Februarsku nagradu ovogodišnjem dobitniku najvišeg gradskog priznanja Dušanu Tadiću, jednom od najboljih fudbalera Srbije, koji je potekao iz Fudbalskog kluba „Vojvodina“. Na Svečanoj akademiji najavljeno je prisustvo predstavnika Republike, Pokrajine, Grada, ustanova i institucija, diplomatskog kora i drugih visokih zvanica, a tokom programa Opera Srpskog narodnog pozorišta izvešće deo opere „Karmina Burana“.

Dan grada – tema protesta

„Građani Novog Sada će svojim protestom i protestnom šetnjom obeležiti 1. februar – Dan grada. Više od 270 godina posle sticanja statusa slobodnog grada, građani Novog Sada su prisiljeni da se ponovo bore za svoje pravo na slobodu i lokalnu samoupravu. Sloboda se stiče otporom i nepristajanjem na nasilje, korupciju i kriminal koji sada vladaju našim gradom. To će biti i jedna od glavnih poruka ovog i svih narednih protesta u Novom Sadu“ – saopštavaju organizatori protesta #1od 5 miliona iz Novog Sada.

Povezani tekstovi