Doktori protiv korupcije pozdravili smenu dekanke Medicinskog u Novom Sadu 1Foto: Pixabay/Jennycepeda

Rešenje Ministarstva prosvete kojim se poništava izbor dr Snežane Brkić za dekana Medicinskog fakulteta u Novom Sadu predstavlja snažno ohrabrenje za sve časne lekare-nastavnike koji se godinama bore protiv korupcije i zloupotreba u ovoj visokoškolskoj medicinskoj ustanovi i ujedno predstavlja dokaz da niko, ma kako imao visoku funkciju nije zaštićen u slučaju kršenja zakona, saopštila je juče organizacija „Doktori protiv korupcije“.

Iz te organizacije podsećaju da je Brkić kao prodekan za nastavu i član dekanskog kolegijuma Medicinskog fakulteta u Novom Sadu svojim propuštanjem da deluje, bila učesnik u davanju otkaza dr Bojani Bokorov, uzbunjivaču u koruptivnoj aferi trgovine listama čekanja na Institutu za onkologiju Vojvodine.

„Agencija za borbu protiv korupcije je u svom rešenju navela da veliki broj pacijenata obolelih od raka iz AP Vojvodine nije mogao da stigne na lečenje jer su mesta za zračnu terapiju bila popunjena inostranim osiguranicima koji su plaćali tu uslugu od 3.000 do 4.000 evra. Na tu monstruoznu aferu s tragičnim posledicama po život i zdravlje velikog broja pacijenata obolelih od raka ukazivali smo, uprkos pritisku i opstrukciji, više puta uz zahtev za sankcionisanjem učesnika te koruptivne mreže. Ova afera je ujedno teško kompromitovala Medicinski fakultet u Novom Sadu zbog sprovedene surove odmazde na lekarkom uzbunjivačem, piše u saopštenju.

„Doktori protiv korupcije“ navode i da je nedavno Služba za budžetsku inspekciju konstatovala brojne finansijske nepravilnosti u poslovanju Medicinskog fakulteta i podnela krivične i prekršajne prijave protiv odgovornih lica, što je potvrda ranijeg izveštaja Državne revizorske institucije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Doktori protiv korupcije pozdravili smenu dekanke Medicinskog u Novom Sadu”

  1. Kada ćete objaviti zdravstveni karton Bojane Bokorov, pa onda možemo da govorimo o njenoj kredibilnosti uzbunjivača.

    • Od kakvog je uticaja zdravstveni karton na činjenice? Objavljivanje zdravstvenog kartona je nezakonita diskreditacija uzbunjivača.

  2. Mi smo zato platili zračenje na VMA, boravak u Bg, a imali smo pravo na to preko fonda na pomenutom institutu. Nismo hteli da dajemo mito, platili smo i dobili račun. A šta sa onim ko nema da plati? Moja majka je danas živa! A ko zna šta bi bilo da je čekala 6 meseci zračnu terapiju?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.