Država u Kuriru 1Ilustracija Foto EPA-EFE CHRISTIAN BRUNA

Time je završena jednogodišnja potraga vlasnika AMG Aleksandra Rodića za poslovnim partnerom koji je trebalo da osigura normalno poslovanje kompanije koja je zapala u ozbiljne probleme nakon ulaska u otvoreni sukob sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Kompaniji su zbog toga mesecima bili blokirani računi i onemogućeno normalno poslovanje. Ovim strateškim partnerstvom sa izdavačem Kurira država zapravo, zaobilaznim putem, ponovo ulazi u medije, iako ima zakonsku obavezu da ih napusti. Zaposleni u AMG su o postizanju dogovora obavešteni u petak 5. oktobra, nakon što je nezvanična informacije počela da se širi društvenim mrežama.

Aleksandar Rodić, vlasnik i direktor AMG, nije mogao da potvrdi ovu informaciju jer je, kako kaže, kompanija potpisala ugovor o poverljivosti podataka sa svim potencijalnim strateškim partnerima sa kojima je pregovarala, tako da nije mogao da priča ni o kandidatima koji su ispali iz igre ni o onima koji su u ostali u poslednjoj rundi pregovora. Igor Žeželj, vlasnik i direktor preduzeća Wireless media, rekao je BIRN-u da nisu tačne informacije o napravljenom strateškom partnerstvu AMG sa firmom Wireless media i Mondom, ali je istakao da AMG i Wireless media imaju „vrlo intenzivnu i plodonosnu poslovnu saradnju“.

Predrag Ćulibrk, generalni direktor Telekoma Srbija, do trenutka objavljivanja ovog teksta nije odgovorio na pitanja BIRN-a o strateškom partnerstvu Telekoma, posredstvom portala Mondo, sa Adria Media Grupom.