Foto: Pokloni osmeh

Po ugledu na Weihnachtsmarkt, odnosno na božićne pijace u nemačkim i austrijskim gradovima, alumnisti će prodajom kuvanog vina, punča, čaja i božićnih kolača prikupljati novac koji će biti doniran Savezu slepih Vojvodine u vidu opreme za audio biblioteku, navode organizatori.

Alumni mreža Fondacije dr Zoran Đinđić osnovana je 2009. godine od strane bivših stipendista Programa stipendija nemačke privrede i Programa stipendija za srpske profesionalce u Austriji, a trenutno broji oko 600 mladih ljudi u Srbiji, koji su prošli program stručnog usavršavanja u Nemačkoj i Austriji.

Od svog osnivanja, Alumni klub je organizovao niz aktivnosti u cilju povećanja svesti o značaju humanitarnog rada i društvene odgovornosti. Prvu Božićnu pijacu Alumni klub je organizovao 2011. godine, a do sada je prikupljeno oko pola miliona dinara, koje smo donirali Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, Domu za duševno obolela lica „Čurug“ u Čurugu i Dečjoj bolnici.

Kako se navodi, novac se svake godine donira u vidu opreme kupljene u dogovoru sa ustanovama, pa su tako prošle godine prikupljenim iznosom od 127.000 dinara Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR) kupljeni televizor, frižider, dva tostera, blender i dva bokala.