FoNet: Ni politizacija ni bojkot konferencija stručnog tima 1Zoran Sekulić, direktor i glavni i odgovorni urednik Novinske agencije FoNet Foto: Medija centar

Novinska agencija FoNet odbacuje diskvalifikaciju dr Predraga Kona, koji je danas, kao „politizaciju“, označio odluku FoNeta da odustane od postavljanja pitanja elektronskom poštom članovima stručnog tima za borbu protiv virusa kovid-19.

Kao što se s pravom protivi politizaciji konferencija članova stručnog tima, tako bi dr Kon i sam trebalo da se uzdrži od politizacije postupka naše agencije, navodi u saopštenju glavni i odgovorni urednik FoNeta Zoran Sekulić.

Takav postupak zasnovan je isključivo na profesionalnim i interesima javnosti, jer se FoNet i na sopstvenom primeru uverio da pitanja postavljena elektronskom poštom otvaraju prostor za njihovu selekciju, prećutkivanje ili izbegavanje konkretnih odgovora.

Verujemo da je uglednom epidemiologu promaklo da FoNet ne bojkotuje konferencije stručnog tima, već sa njih svakodnevno i detaljno posredno izveštava, na osnovu televizijskih prenosa.

Odustali smo jedino od postavljanja pitanja elektronskom poštom i zato što takav način komunikacije sa novinarima ne smatramo konferencijama za medije, već obraćanjem javnosti članova stručnog tima.

Dr Konu je na raspolaganju i saopštenje Evropske federacije novinara (EFJ), koja ukazuje da je Srbija uvela lošu praksu održavanja konferencija za štampu tokom pandemije virusa korona, na kojima ne prisustvuju novinari, već moraju unapred da pošalju pitanja.

Član Kriznog štaba epidemiolog dr Predrag Kon odluku FoNeta da na konferencijama Kriznog štaba više ne postavlja pitanja kao i Danasa da se solidariše sa njim ocenio ocenio je kao politizaciju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “FoNet: Ni politizacija ni bojkot konferencija stručnog tima”

 1. Cenzura, cezura. Od pre nekoliko dana totalna cenzura. Objavlju se samo filtrirane informacije koje se nemogu sagledati objektivno, jer nema druge strane samo saopstavanje nekih, nepotpunih cinjenica, vec prepoznatljivih likova Kon Kisic, Tijodorovic… To nije puno informisanje, jer smo svedoci da pojedini predstavnici vlasti, nasiroko i nadugacko pricaju sve sto im je volja i sto zele, iako to izlazi ponekad iz okvira procedure, koja se obicno primenjuje u vanrednom stanju. Ne moze za jedne da bude, a za druge da ne bude vanredno stanje, i da se ponasaju kao pre uvodjenja varednog stanja. Ali sto bi rekao Bajaga ovo je Balkan i Srbija.

 2. FoNet je apsolutno u pravu!
  Politizacija konova ali i svojevrsno profesoonalno podmicivanje, je to sto u jeku borbe protiv virusa vucic unapredjuje ( i jeftono kupuje tog kona) u rezervnog sanitetskg potpukovnika!
  Politizacija konova je to sto od istog tog dana taj isti kon pocinje da vraca dug vucicu, i upadljivo, na sav glas i u svakoj prilci, a bez povoda, hvali vucica i zahvaljuje mu i na onome za sta ovaj nije zasluzan, promovisuci ga policki!
  Politizacija je to sto na normalno, profesionalno i logicno pitanje – da li je vucic testiran posto mu je sin oboleo od korone (pod uslovom da i ta vest nije jedna od vucicevih propagandnih pilitickih lazi) i da li setnjom po Srbiji, ucescem na skupovima podele respiratora, brojnim neposrednim kontaktima, uporeno ne noseci masku i rukavice, krsi i pravne i moralne norme koje je on (vucic) doneo, i na kojima insistira kod gradjana (sto manje drustvenih, socijalnih kontakata, obavezno nosenje zastitne opreme), konstatuje da je to politicko pitanje, i ne odgovara na njega!
  Politizacija konova je i njegovo cutanje na sramnu vucicevi izjavu da gradjani trazeci da bude testiran na koronu, kao i svi istali posle kontakta sa obolelim, zele da ga izoluju “ pa da korina pobedi“, kao da lekari i ostali medinsko isoblje ne postoje, kai da nista ne rade, kao da ne postoje, nego se samo on, vucic, ponizavajuci sve medinske radnike, a medju njima i jadnog politicki mu vernog kona, „jedini i usamljen bori pritiv korone“!
  Politizacija je to sto se taj kon boji da kaze javno da vucic, kao i svi gradjani, mora da izbegava socijalne kontakte, da mora da nosi masku i rujavice, i da MORA da bude testiran posle neposrednig kontakta sa obolelim, zbog cega – ako to izbegavaju – vuciceva partijska policija hapsi i privodi gradjane po Srbiji!
  Politizacija konova je i ti sto pristaje da ucestvuje na konferencijama za novinare, a bez novinara, po vucucevom naredjenju zbog straha o d nezgodnih pitanja!
  Sram te bilo kone!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.