FoNet: Ni politizacija ni bojkot konferencija stručnog tima

Ostavite komentar


  1. Cenzura, cezura. Od pre nekoliko dana totalna cenzura. Objavlju se samo filtrirane informacije koje se nemogu sagledati objektivno, jer nema druge strane samo saopstavanje nekih, nepotpunih cinjenica, vec prepoznatljivih likova Kon Kisic, Tijodorovic… To nije puno informisanje, jer smo svedoci da pojedini predstavnici vlasti, nasiroko i nadugacko pricaju sve sto im je volja i sto zele, iako to izlazi ponekad iz okvira procedure, koja se obicno primenjuje u vanrednom stanju. Ne moze za jedne da bude, a za druge da ne bude vanredno stanje, i da se ponasaju kao pre uvodjenja varednog stanja. Ali sto bi rekao Bajaga ovo je Balkan i Srbija.

  2. FoNet je apsolutno u pravu!
    Politizacija konova ali i svojevrsno profesoonalno podmicivanje, je to sto u jeku borbe protiv virusa vucic unapredjuje ( i jeftono kupuje tog kona) u rezervnog sanitetskg potpukovnika!
    Politizacija konova je to sto od istog tog dana taj isti kon pocinje da vraca dug vucicu, i upadljivo, na sav glas i u svakoj prilci, a bez povoda, hvali vucica i zahvaljuje mu i na onome za sta ovaj nije zasluzan, promovisuci ga policki!
    Politizacija je to sto na normalno, profesionalno i logicno pitanje – da li je vucic testiran posto mu je sin oboleo od korone (pod uslovom da i ta vest nije jedna od vucicevih propagandnih pilitickih lazi) i da li setnjom po Srbiji, ucescem na skupovima podele respiratora, brojnim neposrednim kontaktima, uporeno ne noseci masku i rukavice, krsi i pravne i moralne norme koje je on (vucic) doneo, i na kojima insistira kod gradjana (sto manje drustvenih, socijalnih kontakata, obavezno nosenje zastitne opreme), konstatuje da je to politicko pitanje, i ne odgovara na njega!
    Politizacija konova je i njegovo cutanje na sramnu vucicevi izjavu da gradjani trazeci da bude testiran na koronu, kao i svi istali posle kontakta sa obolelim, zele da ga izoluju “ pa da korina pobedi“, kao da lekari i ostali medinsko isoblje ne postoje, kai da nista ne rade, kao da ne postoje, nego se samo on, vucic, ponizavajuci sve medinske radnike, a medju njima i jadnog politicki mu vernog kona, „jedini i usamljen bori pritiv korone“!
    Politizacija je to sto se taj kon boji da kaze javno da vucic, kao i svi gradjani, mora da izbegava socijalne kontakte, da mora da nosi masku i rujavice, i da MORA da bude testiran posle neposrednig kontakta sa obolelim, zbog cega – ako to izbegavaju – vuciceva partijska policija hapsi i privodi gradjane po Srbiji!
    Politizacija konova je i ti sto pristaje da ucestvuje na konferencijama za novinare, a bez novinara, po vucucevom naredjenju zbog straha o d nezgodnih pitanja!
    Sram te bilo kone!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.