Gađanski: Jugoremedija je tragedija 1Foto: Danas

On kaže da od 24 sumnjive pribvatizacije u Srbiji dve su zrenjaninske, Šinvoz i Jugoremedija a da fabrika lekova predstavlja nepresušan izvoz za punjenje novinskih stubaca.

-Nema uspešne privatizacije u Zrenjaninu ! Ono što je nastavilo da radi i posluje posle privatizacije je gotovo ništa u odnosu na ono što je prestalo da radi i više ne postoji. Da je neko došao sa svesnom namerom da devastira ovdašnje fabrike, niko ne bi poverovao da bi mogao to da uradi tako kako je urađeno – opominje Borislav Gađanski.

Po njemu, Jugoremedija i njena svojinska transformacija su „novinarski eldorado“. Pune dve decenije ili pola radnog veka je ova fabrika u žiži svih vrsta informativnih medija.

-Nigde nije tako jasna i prepoznatljiva sprega politike, vlasti, novokomponovanog biznisa, korupcije, otimačine, pranja novca, gaženja prava radnika kao u slučaju Jugoremedije. Ova firma i danas trpi udarce zbog inaćenja novokomponovanih biznismena. Kompanija koja je stvorena novcem zrenjaninske privrede i novcem građana ove sredine, iz dana u dan gubi vrednost i ne može da dobije novog vlasnika zbog sudskih sporova i blokada, koje nameću oni koji u tu fabriku ništa nisu uložili – kaže Gađanski.

Prema njegovim rečima, u ekonomskoj tragediji zvanoj Jugoremedija, rasplet još nije na vidiku. U toj tragediji mnogo je izgubila Srbija, još više Zrenjanin a najviše porodice radnika fabrike lekova, navodi zrenjaninski DSS.