Glavaš: U središtvu sutrašnje manifestacije podsećanje na naše velike vojskovođe 1Foto: Beoinfo

Centralnom manifestacijom u Beogradu, sutra će u Srbiji prvi put biti obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a taj datum je odabran jer su 15. septembra 1918. godine srpska i francuska vojska izvršile proboj Solunskog fronta.

Sekretar Sekretarijata za vanredne situacije grada Beograda Darko Glavaš rekao je za RTS da će u središtvu sutrašnje manifestacije biti podsećanje na naše velike vojskovođe.

On je objasnio da će svečanost zvanično početi počasnom artiljerijskom paljbom sa Kalemegdana u 17:30, a potom će iz centra grada krenuti više kolona građana ka Savskom trgu.

Jedna grupa ljudi, takozvani „ustanici“, krenuće iz parka Vojvode Vuka, dok će druga grupa krenuti od spomenika Njegošu, a zamišljeno je da se te dve kolone susretnu kod spomenika Knezu Mihailu i da odatle idu ka Slaviji.

Istovremeno će od spomenika Karađorđu ići kolona sa gardistima i pukovskim zastavama i te dve kolone će se sresti na Slaviji, gde će se izvoditi patriotske pesme i igrati srpske igre.

Nakon toga, ujedinjena kolona će krenuti ka Savskom trgu, gde će biti održan završni deo manifestacije.

Glavaš je kazao da će građani na ulicama moći da vide mnogo državnih zastava, a u bojama državne zastave biće Brankov most, Most na Adi i Palata Albanija.

Građanima Beograda Glavaš je preporučio da se upoznaju sa planom zatvaranja ulica i izmenjenim režimom gradskog saobraćaja, a podsetio je da izmene u režimu saobraćaja počinju sutra od 13 časova.

Centar grada će biti sukcesivno zatvaran od 17 časova, a kako kolone budu prolazile, ulice ćemo otvarati. Pravac od hotela Beograd ka spomeniku Stefanu Nemanji će ostati zatvoren i kad otvorimo Savski trg zbog instalacija, kazao je Dragaš.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Glavaš: U središtvu sutrašnje manifestacije podsećanje na naše velike vojskovođe”

  1. Kojim pravcem će napredovati Kovid? Hoće li se i on sresti sa hrabrim ustanicima i umotati u zastavu?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.