Glavni urednik Bete opet na udaru provladinog Fejsbuk profila 1Foto: Medija centar

Nakon što mu je pre dva meseca sa tog profila prećeno smrću uz teške uvrede, tokom vikenda je osvanuo post da su protiv njega podneli krivičnu prijavu zbog „rušenja ustavnog poretka“, jer je „davao medijsku podršku pokušaju državnog udara i rušenja ustavnog poretka Republike Srbije“ i da je „bio koordinator između Danasa, N1, Vremena i drugih medija kao glavni i odgovorni urednik Bete“.

Janjić za Danas kaže da ne želi da komentariše objave sa profila za koji se ne zna čiji je, ali da će to učiniti ukoliko sud prihvati tu krivičnu prijavu.

„Treba ga obesiti za onu stvar jer u glavi nema ni gram mozga. Neka pravi red u svojoj kući i familiji“, napisala je u komentarima ispod objave da je podneta krivična prijava protiv Janjića, izvesna Branka Miolski. „Kazna, rudnik maksimalna kazna i to samo na komadu hleba i vodi“, napisao je Dragiša Kostić, dok je Goran Trešnjevo napisao: „Svi koji rade protivu države uza zid“, a Miodrag Radivojević: „U zatvor zlotvora, jednom izdajnik uvek izdajnik“. Milena Mirković je dodala: „Krepaj psino stara smrdljiva“.

Podsetimo i na prethodne pretnje sa profila „Srbija naša zemlja“: „Dragan Janjić, urednik Bete, danima na svom tviter nalogu objavljuje slike vešala, giljotine i pravda pozive na nasilje. Dragane, da li bi podržao giljotine i vešala ispred Bete, svojih kućnih vrata? To je ta bolja Srbija Dragane?“. Ispod tog statusa nalaze se i komentari kojima se poziva na linč Dragana Janjića i upućuju mu se teške i prostačke uvrede.

I doskorašnjem predsedniku Nezavisnog društva novinara Vojvodine, Nedimu Sejdinoviću, prećeno je sa profila „Srbija naša zemlja“. Na toj stranici objavljen je kratak tekst u kojem se navodi da je Sejdinović „vojvođanski separatista“ i „islamski fanatik“ koji „prezire Srbiju i Srbe“, a potom je u mnogobrojnim komentarima Sejdinoviću upućen veliki broj pretnji smrću i proterivanjem, kao i uvreda. Sejdinović je dobio pretnje i u direktnim porukama. On je dodao da misli da iza kampanje stoji vlast koja se uzrujala zbog građana na ulici, pa kreće svim silama na „protivnike“.