Još 124 novoobolela, osam preminulih, 24 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 124 novoobolela od korona virusa i osam preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada su 715.015 osoba obolela od ovog virusa, a registrovano je 6.970 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 461 pacijent, od kojih je 24 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 8.287 osoba, a ukupno od marta 4.282.416.

Današnji podaci na sajtu covid19.rs nisu objavljeni u 15 časova kao što se inače svaki dan objavljuju, objavljeni su tek posle 16 časova.

Povezane vesti:

Članovi vladinog Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa sastaće se u ponedeljak, 14. juna kako bi razmotrili dalje ublažavanje mera, preneli su mediji.

Rok za prijavu za pomoć od 3.000 dinara za građane Srbije koji su do 31. maja primili bar jednu dozu vakcine protiv bolesti kovid-19 ističe sutra.

Predstavnik Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) Pavle Zelić rekao je juče da od sledeće nedelje Institut za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut treba da uredi „način imunizacije dece“.

U Nišu je do sada vakcinisano skoro 25 odsto građana uzrasta od 18 do 30 godina, što je oko pet odsto više od proseka na nivou Srbije, izjavio je danas direktor niškog Doma zdravlja Milorad Jerkan.

Ministar zdravlja Zlatibor Lonačar rekao je danas da je situacija s korona virusom pod kontrolom i da nema većih problema, a da je jedan od ciljeva da se zdravstveni sitem reorganizuje kako bi se omogućilo lečenje ostalim pacijentima.

Turističke agencije u Srbiji očekuju da Krizni štab danas saopšti odluku o tome da li će đačke ekskurzije, obustavljene prošle godine zbog pandemije korona virusa, moći da se realizuju tokom jeseni ili će uplaćeni novac morati da bude vraćen početkom 2022. godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.