Kabina zlatiborske gondole mogla bi da dobije ime po Dragoljubu Đuričiću 1Foto: N. Kovačević

Jedna kabina panoramske žičare na Zlatiboru, najduže jednoužne žičare na svetu, mogla bi da ponese ime Dragoljuba Đuričića, istaknutog umetnika i bubnjara, koji je preminuo u Beogradu, 15. marta. Inicijativu o tome najavila je Opština Čajetina.

Bubnjari Dragoljuba Đuričića su učestvovali u narodnoj mobi, tokom prvomajskih praznika 2017. godine, kada su građani Čajetine i drugih gradova Srbije, na poziv predsednika te opštine Milana Stamatovića, simbolično počeli gradnju žičare i time izrazili protest protiv republičke vlasti koja je opstruisala taj projekat.

„Prerano smo ostali bez prijatelja, koji je uvek bio uz nas kad god smo nešto značajno radili na Zlatiboru, koji nas je svojom energijom bodrio i davao nam snagu da ne posustanemo, čiji su se bubnjevi čuli širom Srbije i regiona, a i šire. Zauvek ćeš ostati u srcima Zlatiboraca koji su te voleli, poštovali i sa radošću te dočekivali na novogodišnjim slavljima, ali i kada je trebalo dati podršku učesnicima mobe za izgradnju naše gondolske žičare“, navodi se u saopštenju Informativne službe Opštine Čajetina.

„Iniciraćemo ideju da jedna od gondolskih kabina ponese ime našeg Dragoljuba Đuričića“, navedeno je u saopštenju.

Kabina zlatiborske gondole mogla bi da dobije ime po Dragoljubu Đuričiću 2
Foto: N.Kovačević

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Kabina zlatiborske gondole mogla bi da dobije ime po Dragoljubu Đuričiću”

 1. verovatno je rec o zicari. Zicara je samo zicara, a nije ni „gondola“, niti bilo sta slicno. Niti je ikada bila. Niti u medjuvremenu postala. Ni na srpskom, ni na bilo kom stranom jeziku (telepherique, seilbahn, funiculare, cable car)

  • Alaj ste dosadni covece, a najgore je sto trucate i niste proverili potpuno to o cemu pricate!
   Mislim da je jos gore – vi jeste proveravali, ali ste uzimali informacije samo selektivno, kako je vama odgovorala – jer u masi jezika ‘Gondola’ JESTE rec koju upotrebljavaju za ovaj tip zicare (panoramske)
   Navescu samo par jezika: holandski (gondel), engleski (gondola lift), nemacki (Gondelbahn), hrvatski (gondola), danski (Gondolbane), turski (gondol), norveski, oba standarda (Gondolbane), poljski (Kolej gondolowa), finski (Gondolihissi), svedski (Gondolbana) i tako dalje.
   Ajte se sad malo skinite sa svojim ‘dobronamernim’ komentarom.

   • ni u jednom jedinom jeziku nije tako. To sto ste naveli nije rec za zicaru. NIJEDNA. To je rec za venecijansko camac, koji voze gondolijeri. Zicara nije ‘gondola’. Nemacki je Seilbahn. Francuski je telepherique. Engleski je cable car. Italijanski je funicolare.

    Proverite kod prof. dr Ivana Klajna (tekst karakteristicnog naslova ‘Zicara nije gondola’)
    https://es-la.facebook.com/ninonline/posts/2421764557893877/

 2. Te kabine bi trebale da dobiju imena poput , korona , covid , virus …..

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.