Kabina zlatiborske gondole mogla bi da dobije ime po Dragoljubu Đuričiću

Ostavite komentar


  1. verovatno je rec o zicari. Zicara je samo zicara, a nije ni „gondola“, niti bilo sta slicno. Niti je ikada bila. Niti u medjuvremenu postala. Ni na srpskom, ni na bilo kom stranom jeziku (telepherique, seilbahn, funiculare, cable car)

    1. Alaj ste dosadni covece, a najgore je sto trucate i niste proverili potpuno to o cemu pricate!
      Mislim da je jos gore – vi jeste proveravali, ali ste uzimali informacije samo selektivno, kako je vama odgovorala – jer u masi jezika ‘Gondola’ JESTE rec koju upotrebljavaju za ovaj tip zicare (panoramske)
      Navescu samo par jezika: holandski (gondel), engleski (gondola lift), nemacki (Gondelbahn), hrvatski (gondola), danski (Gondolbane), turski (gondol), norveski, oba standarda (Gondolbane), poljski (Kolej gondolowa), finski (Gondolihissi), svedski (Gondolbana) i tako dalje.
      Ajte se sad malo skinite sa svojim ‘dobronamernim’ komentarom.

      1. ni u jednom jedinom jeziku nije tako. To sto ste naveli nije rec za zicaru. NIJEDNA. To je rec za venecijansko camac, koji voze gondolijeri. Zicara nije ‘gondola’. Nemacki je Seilbahn. Francuski je telepherique. Engleski je cable car. Italijanski je funicolare.

        Proverite kod prof. dr Ivana Klajna (tekst karakteristicnog naslova ‘Zicara nije gondola’)
        https://es-la.facebook.com/ninonline/posts/2421764557893877/

  2. Te kabine bi trebale da dobiju imena poput , korona , covid , virus …..

  3. Posle dodeljivanja imena ovim (recimo) kabinama, koje su sledeće na redu? Ima li kraja besmislu? Ovo mi liči na starlete („starletane“): zavole nekoga, pa istetoviraju njegovo ime. Da svi vide (pošto se ona, najveća ljubav, ljubav koja se nosi u srcu – ne vidi)???

  4. Ako ne moze neka ulicica, trg, cosak, muzicka skola da nosi ime ovog vrhunskog muzicara, ne treba ni gondola. To je kao da ste nekom autobusu (turistickom!) dali ime Dragoljuba Djuricica. Bilo bi smesno, da nije glupo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.