Ko zarađuje 40 evra po dozi? 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pisanje portala infovranjske o navodnom privođenju dvojice Vranjanaca, koje je sprovela Bezdednosno informativna agencija (BIA), nakon dojave da „preprodaju vakcine građanima Severne Makedonije po ceni od 40 evra“, te da se radi o „navodnim članovima SNS“, tokom današnjeg dana u Vranju niko nije ni demantovao, ali ni potvrdio.

Portal je naveo i ime Dragana Stevanovića, državnog sekretara u Ministarstva ekonomije koji je navodno „brže bolje amortizovao ceo slučaj i prebacio u nadležnost BIA kako bi se sprečilo širenje informacija“. Stevanović juče nije odgovarao na pozive i SMS poruke da za Danas prokomentariše ove medijske navode.

Policijski izvor Danasa navodi da “ ako je i bilo privođenja po nalogu inspektora BIA, u tom slučaju policija je samo asistirala, a ceo slučaj je u nadležnosti tajne službe“.

U Zdravstvenom centru u Vranju lekari sa kojima je razgovarao novinar Danasa, prepričavaju pisanje portala, navodeći da ceo posao „oko vakcinacije vodi menadžment Zdravstvenog centra na čelu sa dr Ljiljanom Antić“.

– Mi smo dosad ovde dali blizu 40.000 doza sve četiri vakcine i prosto ne mogu da poverujem da je bilo bilo kakve preprodaje, pogotovu ne građanima Severne Makedonije za koje se vode posebni protokoli, navodi jedan od lekara koji radi na punktu za imunizaciju i koji insistira na anonimnosti, jer „nema ovlašćenja da govori za medije pogotovu ne na ovu temu“.

Isti lekar kaže da u slučaju preprodaje vakcina može da se radi „samo o organizovanoj kriminalnoj grupi sa više uvezanih ljudi od Beograda do Vranja, pa i Severne Makedonije što bi eventualna istraga mogla da otkrije u koliko je tačno da su privedena dvojica Vranjanaca.“

Od uspostavljanje saradnje sa Severnom Makedonijom na punktu za vakcinaciju u Sportskoj hali prvu i drugu dozu vakcina primilo je blizu hiljadu građana i medijskih radnika iz susedne države i nije bio zabeležen ni jedan slučaj negativne reakcije na primljenu vakcinu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ko zarađuje 40 evra po dozi?”

  1. Ma da’l je moguće? Srbi i Makedonci pokvaren svet? Korumpiran? Ma ja ne neverujem u to! Lažu novine!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.