Koliko fakultetskih diploma ima navodni kupac Megatrenda? 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Naš list je došao u posed fotokopije diplome Medicinskog fakulteta u Prištini na njegovo ime, u kojoj je navedeno da je završio fakultet 23. aprila 1998. godine, sa prosečnom ocenom 6,85, a da je upisan školske 1991/92. godine.

Na diplomi stoji da su je potpisali dekan Medicinskog fakulteta Veselin Trajković i rektor Univerziteta u Prištini Radivoje Papović. Kao Đorđevićev datum rođenja naveden je 8. avgust 1971. godine.

Diploma nema pečat, a iz fotokopije se ne može videti da li ima vodeni žig, koji „ima snagu“ pečata.

Verodostojnost Đorđevićeve diplome juče smo pokušali da proverimo i na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, i na Univerzitetu, ali do zaključenja ovog izdanja Danasa odgovor nismo dobili. Kako je naš list pisao, Medicinski fakultet poseduje dokumentaciju od 1999. godine dok je prethodna ostala u Prištini, a na pomenutoj diplomi piše da je izdata u junu 1998.

Advokat Nenad Janković, koji je na Skupštini Konzervativno-reformističke stranke (KRST), održanoj u junu ove godine, izabran za predsednika, rekao je za naš list da je Đorđević, pri ulasku u tu stranku, čiji je predsednik postao u martu prošle godine, „saopštio da ima tri diplome – Medicinskog, Pravnog i Ekonomskog fakulteta“. Đorđević je na toj skupštini smenjen, ali Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ni pet meseci nakon toga tu smenu nije verifikovalo.

U KRST-u su kazali da je u sudskim postupcima, koje je Đorđević pokrenuo pred Osnovnim sudom u Nišu i Prvim osnovnim sudom u Beogradu, protiv funkcionera KRST-a, koji su još na Skupštini stranke u novembru prošle godine izrazili sumnju da se on „lažno predstavlja“ kao vlasnik fakultetskih diploma, on priložio jednu – Medicinskog fakulteta u Prištini.

Različit i datum rođenja

Zanimljivo je da u Đorđevićevoj biografiji, koja je objavljena, pa potom uklonjena sa sajta Konzervativno-reformističke stranke, piše da je rođen 1.1. 1971, dok u fotokopiji diplome do koje smo došli stoji da rođen 8. 8. 1971. Naš izvor koji je sarađivao sa Đorđevićem u stranci kaže da se on „hvalio svojim lavovskim znakom“, što bi trebalo da znači da nije rođen u januaru.