Kon: Medicinski deo Kriznog štaba je kočničar u popuštanju mera 1Foto: BETAPHOTO/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je medicinski deo Kriznog štaba za borbu protiv korone od početka „uporni kočničar“ u popuštanju mera insistiranjem da se to što sporije čini.

„Popustiće se još ali polako“, rekao je Kon za TV Hepi, napominjući da je virus „toliko prisutan“ da lako može da poraste broj novozaraženih.

Govoreći o otvaranju tržnih centara, on je rekao da su predviđeni kovid redari i brojaće se elektronski koliko je građana ušlo.

Međutim, kako je rekao, videli smo da se mere ne poštuju

Kako je objasnio, „veliki je problem što se smatra da ako su mere preporučene one nisu obavezne pa građani sede u baštama restorana a ne nose maske“.

„Oni su u prekršaju, maska može da se skine samo kad se piće konzumira ali u ostalo vreme mora da da se nosi“, rekao je Kon.

Govoreći o vakcinisanju, on je rekao da „ko se odlučio da se ne vakciniše odlučio se za virus“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Kon: Medicinski deo Kriznog štaba je kočničar u popuštanju mera”

  1. vi niste kocnicar, nije ovo stari tramvaj, ovo je epidemija, a vi ste se morali od prvog pozdraviti kao gospodar, nad Vucicem, nad Anom Brnabic, nad Vesicem, i nad svima nama

  2. Je li moguće da Dr Kon sebe vidi samo kao „kočničara“ u popuštanju mera?
    I zašto se zaboga svaki dan pojavljuje u medijima sa nekim vajnim, medicinskim upozorenjima, kada istovremeno svakog dana osvane izjava sa neprivlačnim fotosima Vesića ili Ane Brnabić kojom PONIŠTE sva ta upozorenja, i uvek bude po njihovom ? Zar on ne razume da preuzima ODGOVORNOST za tuđe loše odluke (Kovid-Derbi, Izbori, Kopaonik i dr., kafići do 22 sati a u celoj Evropi zatvoreni, itd.), koje plaćamo LJUDSKIM ŽRTVAMA? Ostavke svih članova medicinskog dela – pa neka političari sami snose odgovornost!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.