Kon: Ozbiljno smo neposlušni, pogoršanje situacije je evidentno 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Član Kriznog štaba Vlade Srbije Predrag Kon izjavio je danas da je pogoršanje epidemiološke situacije „evidentno“, jer su građani Srbije „ozbiljno neposlušni“.

„Opuštanje je uzelo zamaha. Neki (protivepidemiološke) mere doživljavaju kao neprijatnost, kao da je sramota podsećati nekoga da nosi masku“, rekao je on za RTS i dodao da uvek treba opomenuti da maske moraju da se nose.

Prema njegovim rečima, mere koje sada važe u Srbiji su dobre, ali, kako je on naglasio, problem je što se one ne poštuju.

Kada je reč o takozvanom „karantin turizmu“, Kon je rekao da o tome nije bilo reči na Kriznom štabu i da bi trebalo pooštriti kontrolu mera na aerodormu.

„Dobio sam protokol u kojem putnici koji dolaze iz zemalja u kojima je intenzivan delta soj korona virusa moraju da imaju negativan PCR test i da potpišu izjavu da prihvataju sedmodnevni karantin, a nakon toga moraju da budu testirani i da, ukoliko su pozitivni na koronu, idu u izolaciju“, objasnio je epidemiolog.

Upitan da li će na porast broja zaraženih uticati održavanje muzičkog festivala Egzit, Kon je rekao da taj rizik postoji.

„Pritisak za otvaranje festivala je bio veliki, ali da ima rizika ima. Nemoguće je da ne bude zaražavanja kada se održavaju veliki festivali“, napomenuo je on.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Kon: Ozbiljno smo neposlušni, pogoršanje situacije je evidentno”

  1. Dr Kone opet ste neobavesteni pa sve ovo je krizni stab odobrio.Sto sad napadate ljude zbog toga a gde je vasa krivica i celog kriznog staba sto su vas antivakseri pobedili.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.