–  Na današnji dan prošle godine krenuo sam na iscrpljujući put Beograda dug 200 kilometara, kako bih ukazao na katastrofalno stanje u mom preduzeću , kako bih ukazao na probleme zaposlenih i na loše uslove rada. Danas taj dan simbolično obeležavam manjim pešačenjem do Preljine, i posvećujem ga svima u Srbiji koji se protive zatvaranju i izmeštanju glavne Železničke stanice Beograd na malu i neuglednu stanicu Topčidar, kaže predsednik Sindikata  mašinovođa “Sloga – Srbija kargo” Nebojša Dukanac.

On će tokom šetnje pozvati sve ljude dobre volje da javno osude izmeštanje i da pruže podrušku udruženjima građana i pojedincima koji se bore protiv njenog zatvaranja i izmeštanja.

–  Za nas u Sindikatu  mašinovođa “Sloga – Srbija kargo “ je izmeštanje glavne Železničke stanice Beograd čin otimačine državne svojine Železnice u korist privatnog kapitala i ubedljivo najnetransparentnijeg projekta u istoriji Srbije zvanog „Beograd na vodi“. Umesto javne rasprave i konsultovanja stručne javnosti, vlast je u svom ustaljenom maniru opet posegnula za jednostranim načinom donošenja iracionalnih odluka i lišila građane Srbije da imaju dostojnu Železničku stanicu i njenu punu i funkcionalnu infrastrukturu, ističe Dukanac.

Podsećanja radi, Nebojša Dukanac, predsednik Sindikata  mašinovođa “Sloga – Srbija kargo” je prošle godine posle prepešačenih 200 kilometara i pet dana hodanja od Užica do Beograda stigao ispred centrale „Železnica Srbije“ u Beogradu gde ga niko od predstavnika tog javnog preduzeća nije niti dočekao niti pozvao na razgovor.

Ipak, pešačkim maratonom koji je trajao od 3 do 7. jula 2017. godine Dukanac je, kako je tada rekao, iskazao uspešan protest zbog lošeg položaja u kom se nalaze mašinovođe u Srbiji.