Nagrade će primiti Adolfo Karlo Perosi, generalni direktor kompanije „Fulgar Ist“ Zrenjanin, za doprinos privrednom razvoju grada i deset godina prisustva i ekspanzije u Zrenjaninu. Pored njega, tu je Mihael Vagner, generalni direktor kompanije „Drekslmajer Automotiv“ Zrenjanin, a nagrada mu je dodeljena za doprinos privrednom razvoju grada, poziciji kompanije kao najvećem izvozniku u regionu i povodom deset godina od osnivanja pogona i konstantne ekspanzije u Zrenjaninu.

Mislilo se i na domaće kadrove, pa je tako iz redova obrazovanja ove godine nagrađen dr Milorad Rančić, diplomirani mašinski inženjer, za dostignuća u mašinskoj tehnici, dugogodišnji naučnoistraživački rad i društveno angažovanje. U oblasti sporta nagrađena su dvojica rvača RK „Proleter“, Viktor Nemeš, za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu održanom u Parizu i sportsku afirmaciju grada; i Kristijan Fris, za osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu održanom u Novom Sadu i sportsku afirmaciju grada. Kolektivnu nagradu, prema saopštenju kabineta gradonačelnika, dobili su NIP „Zrenjanin“ povodom 65. godišnjice poslovanja i doprinosa informisanju žitelja grada i Srednjobanatskog regiona; Mešoviti hor „Prepodobni Rafailo Banatski“ Zrenjanin, povodom osvajanja najvišeg priznanja na manifestaciji „Mokranjčevi dani“ i nastavku negovanja bogate horske tradicije grada.

Treći dobitnik iz kategorije kolektiva je Stonoteniski klub invalida „K2“ Zrenjanin, a nagrađeni su za osvajanje tri medalje na Evropskom prvenstvu u Ljubljani i za sveukupnu afirmaciju sportista i osoba sa invaliditetom. „Nagradu Grada Zrenjanina“ uručiće gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik Skupštine grada Oliver Mitrović na tradicionalnoj novogodišnjoj svečanosti koja će se održati u baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu u petak, 29. decembra, u 12 časova.