Lumezi: U akciji zaplene droge učestvovale policije Kosova, Albanije i Italije 1Foto: RTK (arhiva)

Državni tužilac Kosova Aleksander Lumezi izavio je večeras da je akcija zaplene 400 kilograma kokaina ostvarena u saradnji kosovske policije sa kolegama iz Albanije i Italije.

„Zaplenjeno je 400 kilograma kokaina čija vrednost dostiže oko 20 miliona evra. Zaplenjeni su i automobili i novac koji će nam biti potrebni kao dokaz u daljim istragama“, rekao je Lumezi.

Prema njegovim rečima tokom faze istrage korišćene su tajne mere za praćenje kretanja iz Brazila, Italije, Drača, a zatim na Kosovu.

Glavni državni tužilac rekao je da je zajednički rad dao poruku kriminalnim grupama da će se sigurno suočiti sa pravdom.

„U ovom slučaju sarađivali smo sa našim partnerima jer zločin prelazi državne granice“, izjavio je kosovski državni tužilac.

Kako su preneli prištinski mediji kamion u kojem se nalazila droga je u luku Drač stigao pre 15 dana, a policija Albanije čekala je mesto gde će otići ova narudžbina.

Robu je tokom današnjeg dana oduzela kosovska policija.

Kokain je, prema navodima, bio sakriven u kontejneru sa mesom, koji je dolazio iz Brazila, a bio je zapakovan u nekoliko kartonskih pakovanja, zakamufliranih u ambalaži za mesne proizvode.

Prema medijima ova operacija izvedena je u saradnji sa američkom DEA, koja je od početka imala informacije o pomenutom tovaru, tako što je postavila GPS da bi se videlo gde će kamion stići.

Pored DEA, u operaciju je, kako se navodi, bila uključena i italijanska policija, kao zemlja odakle je obavljen tranzit kontejnera za Albaniju, albanska kao i kosovska policija, pošto je otkriveno koja će biti njegova krajnja destinacija.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.