Foto: YouTube 390 STEPENI MARKA VIDOJKOVICA

U Laguni su potvrdili da se emisija neće emitovati od 16. novembra, ali i istakli da nije u pitanju zabrana.

„Emisija nije zabranjena niti ukinuta, a sadržaj iste nikada nije bio cenzurisan. Na zahtev Darka Mitrovića došlo je do prekida naše saradnje. Ugovor je raskinut sporazumno 1. novembra“, navodi se u saopštenju Lagune. Kako dodaju, na radiju Laguna nikada nije bilo cenzure niti političkih pritisaka, kao ni zabrane iznošenja mišljenja, stavova, činjenica i informacija.

„Zaposlenima, saradnicima i gostima našeg radija nikada nije bila ugrožena sloboda govora. Naprotiv, radio Laguna je jedan od retkih medija na kom svoje stavove mogu da iznose svi relevantni činioci javnog i političkog života“, naglašeno je u saopštenju.

Prema njihovim tvrdnjama, razlozi neslaganja koji su prethodili odluci Darka Mitrovića da prekine saradnju, nisu političke prirode, već isključivo poslovne.

„Nakon našeg ukazivanja na postojanje profesionalnih propusta u emisijama koje su emitovane na našem radiju, te pokušaja da apelujemo da se ti propusti i otklone, Darko Mitrović je odlučio da prekine saradnju, o čemu nas je obavestio usmeno, a potom i pismeno“, kažu u Laguni, dodajući da drže do slobode govora, mišljenja, uvažavanja različitosti, objektivnog izveštavanja, kulture, kao i etičkih načela.

Njihova verzija događaja značajno se razlikuje od one koju je pre nekoliko dana u javnosti izneo autor i voditelj „Mentalnog razgibavanja“ Darko Mitrović. On je istakao da emisija prestaje da se emituje iz političkih razloga.

– Uskoro će se Laguna pojaviti sa nekim saopštenjem u kome će reći da sam ja „inicirao prekid saradnje“, i to je tačno. Naravno da sam ja prekinuo tu torturu, jer ne želim da mi neko određuje kako treba da izgleda moja emisija, o čemu treba da pričam i na koji način. Ne želim da mi neko govori kako treba da izbacim džinglove sa Vučićem i kako treba da smanjimo priču o istom – napisao je Mitrović na svom Fejsbuk profilu. On je naveo da nisu isterani ili ukinuti sa radija Laguna, jer se danas to radi na mnogo lukaviji način uz „dobronamerne savete“.