Radio Laguna: "Mentalno razgibavanje" nije zabranjeno 1Foto: YouTube 390 STEPENI MARKA VIDOJKOVICA

Radio Laguna danas je u saopštenju negirala navode voditelja Darka Mitrovića, koji je pre nekoliko dana izjavio da je njegova emisija „Mentalno razgibavanje“ ukinuta iz političkih razloga.

U Laguni su potvrdili da se emisija neće emitovati od 16. novembra, ali i istakli da nije u pitanju zabrana.

„Emisija nije zabranjena niti ukinuta, a sadržaj iste nikada nije bio cenzurisan. Na zahtev Darka Mitrovića došlo je do prekida naše saradnje. Ugovor je raskinut sporazumno 1. novembra“, navodi se u saopštenju Lagune. Kako dodaju, na radiju Laguna nikada nije bilo cenzure niti političkih pritisaka, kao ni zabrane iznošenja mišljenja, stavova, činjenica i informacija.

„Zaposlenima, saradnicima i gostima našeg radija nikada nije bila ugrožena sloboda govora. Naprotiv, radio Laguna je jedan od retkih medija na kom svoje stavove mogu da iznose svi relevantni činioci javnog i političkog života“, naglašeno je u saopštenju.

Prema njihovim tvrdnjama, razlozi neslaganja koji su prethodili odluci Darka Mitrovića da prekine saradnju, nisu političke prirode, već isključivo poslovne.

„Nakon našeg ukazivanja na postojanje profesionalnih propusta u emisijama koje su emitovane na našem radiju, te pokušaja da apelujemo da se ti propusti i otklone, Darko Mitrović je odlučio da prekine saradnju, o čemu nas je obavestio usmeno, a potom i pismeno“, kažu u Laguni, dodajući da drže do slobode govora, mišljenja, uvažavanja različitosti, objektivnog izveštavanja, kulture, kao i etičkih načela.

Njihova verzija događaja značajno se razlikuje od one koju je pre nekoliko dana u javnosti izneo autor i voditelj „Mentalnog razgibavanja“ Darko Mitrović. On je istakao da emisija prestaje da se emituje iz političkih razloga.

– Uskoro će se Laguna pojaviti sa nekim saopštenjem u kome će reći da sam ja „inicirao prekid saradnje“, i to je tačno. Naravno da sam ja prekinuo tu torturu, jer ne želim da mi neko određuje kako treba da izgleda moja emisija, o čemu treba da pričam i na koji način. Ne želim da mi neko govori kako treba da izbacim džinglove sa Vučićem i kako treba da smanjimo priču o istom – napisao je Mitrović na svom Fejsbuk profilu. On je naveo da nisu isterani ili ukinuti sa radija Laguna, jer se danas to radi na mnogo lukaviji način uz „dobronamerne savete“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari