Ministarstvo odbrane odgovorilo Antiću: U političke obračune ne unositi lažne brojke 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane (MO) je saopštilo danas, povodom izjave predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, da „u političke obračune ne treba unositi lažne brojeve, neistine i poluistine o stanju u vojsci“.

„MO ne može da komentariše stavove političkih protivnika ministra odbrane Aleksandra Vulina i svi napadi na njega su demokratsko pravo političara pa i Novice Antića. Ono na šta želimo da upozorimo je da u političke obračune ne treba unositi lažne brojeve, neistine i poluistine o stanju u vojsci“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je rečeno da Antić „kao bivši pripadnik Vojske Srbije (VS) zna da MO ne može da izlazi u javnost sa podacima o svom brojnom stanju o prilivu ili odlivu svojih pripadnika, i da zato nismo u poziciji da se branimo od laži i podmetanja“.

„Ono što svi, i prijatelji i neprijatelji vojske, treba da znaju je da je VS spremna i sposobna da izvrši svaki zadatak, i da je jača nego što je bila godinama unazad“, navelo je MO.

Antić je prethodno, u pisanoj izjavi, naveo da je „danas VS potpuno politizovana i potčinjena Vulinu i njegovoj ‘ekipi’ iz ‘kombi stranke’ koja sistematski i svakodnevno uništava našu vojsku iznutra“, i da je, za vreme od kad je Vulin ministar odbrane, „vojsku napustilo više od 5.000 profesionalaca“.