Vučić: U protekloj deceniji obnovljeno ili nabavljeno sve od borbene tehnike za vojsku 1Foto: Printscreen RTS

Predsednik Aleksandar Vučić ocenio je danas da je Vojska Srbije uspešno izvela združenu taktičku vežbu „Vihor 2024“ i da je javnost mogla da vidi da je u proteklih deset godina obnovljeno ili nabavljeno novo gotovo sve od borbene tehnike.

„Ovo je u odnosu na pre deset godina sve novo. To pokazuje koliko je Srbija napredovala i koliko je uspešnija, kao i koliko je u tom periodu ulagala u svoju vojsku, slobodu i nezavisnost“, izjavio je Vučić novinarima nakon održane vežbe na Pešteru.

On je rekao da je danas prikazano kako vojska treba da izgleda u budućnosti i kako treba da se reorganizuje.

„Mogli smo da vidimo mnogo nove i modernizovane tehnike. Više tipova dronova, od izviđačkih do dronova kamikaza. Videli smo ‘komarce’ i ‘osice’ i da je 12 ili 13 njih od ukupno 15 komada pogodilo cilj. Ulazimo u snažniju proizvodnju tih tipova. Ali i dronovi privatnih kompanija su dobar posao obavili pa čestitam i njima. Na dobrom smo putu da stvorimo industriju dronova i bespilotnih letelica“, rekao je on.

Vučić je rekao da je zadovoljan ukupnom spremnošću vojske ali da je potrebno još mnogo toga da se radi, kupuje i popravlja, kao i da se unapređuje vojna industrija.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je vojska pokazala da je sposobna i spremna da očuva Srbiju, njenu teritoriju i slobodu.

„Srbija pokazuje sposobnost da na svim poljima napreduje a ova vežba govori da nije zapostavljen ni segment odbrane. Sveopšti napredak raduje sve ljude i nas u Republici Srpskoj“, rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari