Aleksandar Vučić o godišnjici Briselskog sporazuma: Jedanaest godina laži i terora, bez formiranja ZSO 1Foto: printscreen Pink

Prošlo je jedanaest godina od Briselskog sporazuam tokom kojih se Srbija razvijala i napredlova brže nego drugi. Ali i 11 godina laži i terora koji su nad nama sprovodili i prištinski režim i EU. Jednanaest godina nije sprovodena suština, formiranje Zajednice srpskih opština, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, novinarima posle vojne vežbe “Vihor” na Pešteru.

On je dodao i da je prošlo 11 godina brutalnih laži posle kojih se postavlja pitanje kakvo poverenje možemo da imao i gradimo.

Prema njegovim rečima, nema ko nije reagovao juče zbog zadržavanja autobusa na prelazima.

– Sram vas bilo sve zajedno. Nisu zadržani autobusi već je na ispitivanju zadržano dvoje ili troje lica: jedan je bio pripadnik OVK i sumnjalo se da je počinio neki zločin. A dugi zadržan zbog bezbednostnih stvari. Svi su pušetni. I to je bio najveći problem na svetu. Deset meseci traje blokada robe iz Srbije ka Kosovu…Svi ćutite – podsetio je on i naveo slučajeve hapšenja i prebijanja Srba na Kosovu.

On je rekao da ćemo sa tim licemerjem i dvoličjem i morati da se naviknemo jer se neće promeniti.

To se kaže vidi po rezoluciji o Srebrenici u UN i Savetu Evrope.

Na pitanje o jučerašnjem skupu u Banjalicui i reagovanju u BIH, odgovara da su pridike zajednički princip mnogih koj misle da mogu da nam drže moralne pridike.

– Nek nam drže pridike, mene to ne zanima – rekao je Vučić.

Upitan o mišljenju naprednjaka Vladimira Đukanovića da treba prekinuti evropske integracije, kazao je da on može da govori ono što narod voli da čuje jer ne odgovara ni zajednu platu.

– Ne mislim da jeste to odgovoran pristup. To je pitanje za lidera SNS Miloša Vučevića – kazao je on.

Upitan da li je Grčka, posle glasanja u Savetu Evrope prijateljska zemlja odgovara da će pratiti dalja glasanja i u skladu sa tim će se ponašati.

Ponovio je da nije oduševljen ponašanjam Dore Bakojani, izvestiteljke SE za Kosovo.

– Preko noći se zaboravilo da treba da bude formirana ZSO i nije ispunjena obavez ada se i sa beogradom razgovara – naveo je Vučić.

Prema vučićevim rečima, dobro je što je danas na vežbi bio i komandant KFORA. On je čestitao pripadnicima VS na vežbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari