KCS je saopštio da su kontuzija pluća i masivna transfuzija, koja je tokom i posle dve operacije izvedena na povređenom Francuzu, izazvale poremećaj pluća – ARDS i da je pacijent u besvesnom stanju zbog kontuzije mozga.

Mladić iz Francuske povređen je pre sedam dana i od tada je dva puta operisan zbog ozbiljne povrede najvećeg krvnog suda u organizmu, a zadobio je i teške povrede na mozgu, plućima i karličnim kostima. Direktor KCS Đorđe Bajec rekao je ranije da nepromenjeno stanje povređenog mladića povećava šanse za njegov oporavak, ali da je nezahvalno davati bilo kakve prognoze. Mladić je teško povređen u popodnevnim satima 17. septembra, kada je grupa huligana napala francuske navijače u bašti kafića „Ajriš pab“ na Obilićevom vencu, pred početak fudbalske utakmice Partizan – Tuluz.

Ranjeni Britanac izlazi iz bolnice

Beograd – Britanski državljanin S.J.A. koji je prošle sedmice u Beogradu ranjen zalutalim metkom, oseća se dobro i biće otpušten iz Kliničkog centra, rekao je Drago Jovanović. Britanski državljanin, star 26 godina, ranjen je na Starom sajmištu u noći između 15. i 16. septembra. Njega je prema dosadašnjim informacijama, pogodio metak ispaljen tokom sukoba dve grupe mladića ispred jednog splava. Policija i dalje traga za počiniocima.