Nagrade za najuspešnije đake i nastavnike u Velikom Gradištu 1Foto: M. Veljković

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, priredio je svečanost na kojoj su uručene nagrade najuspešnijim đacima, njihovim nastavnicima i studentima.

Učenicima koji su osvojili prvo mesto na republičkim takmičenjima, đacima generacije, najboljem studentu i trenerima, opština je poklonila putovanje u Prag. Đaci generacije nagrađeni su i vaučerima za kupovinu tehničke robe u iznosu od 35.000 dinara i fotografijom na gradskom bilbordu, učenici koji su osvojili drugo mesto na repubičkom takmičenju vaučerima od 27.000, a treće mesto vaučerima od 20.000 dinara.

Džudisti su dobili kimona ili trenerke, karatisti trenerke i opremu za Klub, dok je odbojkašima uručen komplet – patike, trenerka, polo majca, bermude, torba i deset lopti za Klub. Po komplet dresova za OŠ „Ivo Lola Ribar“ i SŠ “Miloje Vasić“ uručen je njihovim direktorima. Ovi učenici dobili su i sezonske karte za “Silver lejk“ akva-park. Po 3.000 dinara dodeljeno je „vukovcima“, a dva najbolja studenta nagrađena su sa po 30.000 i 20.000 dinara. U zavisnosti od uspeha svojih učenika, nagrađeni su i nastavnici sa po 12.000, 8.000, 5.000 i 3.000 dinara, a prigodnim knjigama sa posvetom svi učenici i nastavnici.

Nagrade za najuspešnije đake i nastavnike u Velikom Gradištu 2
Foto: M. Veljković

Predsednik opštine svima je čestitao na postignutom uspehu: “Zaista su ovo lepi trenuci, kada se okupljaju najbolji, a vi ste najbolji u ovom gradu. Moramo da znamo da je ovo mala sredina, ali sredina koja prepoznaje rad i kvalitet. I ubuduće ćemo nagraditi rezultate vas i vašeg nastavnika i da zahvalimo vašim roditeljima što vas dobro vaspitavaju i što idete ka dobrom putu. Posebno nas raduje kada čujemo da su naši učenici postigli odlične rezultate na upisu u srednju školu i prilikom upisa na najteže fakultete. Zato nema bolje investicije nego ulagati u decu, u mladost, u budućnost.“

Milić je pomenuo i ulaganja u školstvo – u Velikom Gradištu se adaptira osnovna škola, investira se i u srednju školu, raspisan je tender za školu u Srednjevu kako bi se dovela u funkciju već naredne godine. U vrtiću su završene dve nove prostorije i jedna mala sportska hala gde bi i deca od godinu dana počela da se bave sportom.

Nagrade za najuspešnije đake i nastavnike u Velikom Gradištu 3
Foto: M. Veljković

Predsednik je podsetio da je u proteklom periodu nabavljeno 35 “pametnih“ tabli za kvalitetniju nastavu, opremljene su učionice za strane jezike, a uskoro i jedna u Gimnaziji, kao i za biologiju i hemiju.

U ime nagrađenih zahvalio se đak generacije Srednje škole “Miloje Vasić“, Rastko Jokić.

“Velika je privilegija biti đak i odrasti u Velikom Gradištu, pohađati jednu od najlepših osnovnih škola, gimnaziju sa tradicijom dugom 140 godina, muzičku školu. Svako dete je moglo da pronađe i iskaže sebe u nekom od sportova, muzici, baletu, glumi i raznim drugim aktivnostima, a svi ispraćeni izuzetnim učiteljima, profesorima, nastavnicima, vrhunskim trenerima i muzičarima“, rekao je Rastko.

Pomoć opštine

Osim ulaganja u školske objekte, lokalna samouprava u Velikom Gradištu finansira udžbenike za treće i svako naredno dete, pakete za đake prvake, boravak u vrtiću za decu iz materijalno ugroženih porodica, naknadu troškova prevoza za učenike srednjih škola, jednu povratnu karta mesečno za .studente do mesta studiranja.

 

Fotosi:

-Dragan Milić sa nagrađenima

-Dragan Milić i đak generacije Rastko Jokić

-Pokloni za najuspešnije

  1. Veljković

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.