Nikola Kalinić: Dosta više o Kosovu, moramo dalje 1Foto: Wikipedia / Sakhalinio

Košarkaški reprezentativac Nikola Kalinić smatra da je krajnje vreme da se reši kosovski problem i da se nastavi dalje.

Kalinić kaže za Blic da otkad zna za sebe, a rođen je 1991. godine, postoje problemi i razmirice oko Kosova.

„Hajde da rešimo više taj problem, izvučemo šta možemo i nastavimo dalje“, kaže Kalinić i dodaje da je kosovski boj bio pre 600 godina, a već dosta decenija to nije „naša“ teritorija, neka me, kaže, isprave stariji i pametniji ako grešim.

„Niko ne živi od prošlosti i što se pre pomirimo sa sadašnjošću i nastavimo dalje, bolje će nam biti. Nismo nebeski narod, niti smo ikada bili, imali smo svetlih momenata u prošlosti, ali moramo da se pomirimo s tim da smo sada mala i nebitna tačka na ogromnoj mapi sveta“, poručuje Kalinić.

On poziva one koji mu ne veruju da proputuju malo svetom i da kažu strancima odakle su i ko su.

„Doživeće šok, siguran sam. Ja sam ga doživeo“, kaže Kalinić.

Napominje da je svestan da će ga mnogi sada zamrzeti, ali, smatra da je vreme da neko to kaže javno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

17 reagovanja na “Nikola Kalinić: Dosta više o Kosovu, moramo dalje”

 1. Bravo matori, da ima barem malo više srba kao što si ti, pogotovo tvoje generacije, nikada ne bi stigli tamo gde smo danas! Ovi lazovi I lopovi i igraju na tu kartu, znaju da većina nema pojma i hrane sujetu drugih pričama o svetom i nebeskom, a o ovim novijim generacijama napravljenim i odgajanim sa kvazi patrijotizmom, kič inteligecijom i turbo šundom, i dan danas pije istu vodu demagogija iz pecenjare, utopljena u rakiju i dim od tompusa,
  Progledaj više otadžbinio, aman zaman,

 2. Pa koga briga šta misli jedan drugorazredni sportista? Ajde Danas, čitam vas svaki dan ali ovo vam nije trebalo. A ti dete (ne znam ni koji si, prvi put čujem za tebe) nastavi da igraš loptu i juti sojke, Kosovo pusti na miru.

  • To dete koje igra loptu i juri sojke je doprinelo Srbiji više nego što ćeš ti tebi slični za pet života.

   • Tom detetu koje „igra loptu“ i „juri sojke“, Kosovo i Metohija nisu bili smetnja da uspe u tom sportu?! Prema tome, to dete, treba da bude toliko pametno i da se ne prčka sa stvarima kojima nije dorastao. Kako ćemo mi to, kada „rešimo“ pitanje Kosova i Metohije /pretpostavaljam da ga se treba ratosiljati po mišljenju ovog prepametnog dečka/ „krenuti dalje“?! Šta nas, sada, i kako, u ovom trenutku, Kosovo i Metohija ometa da „krenemo dalje“?! Voleo bih da nam ovi kojima je Kosovo i Metohija teret, KONKRETNO objasne, kako ćemo to silno uznapredovati ako „rešimo“ pitanje Kosova i Metohije?! I, šta podrazumevaju pod „rešenjem“?! Kratko i jasno?

   • Glupi Turcine ti ces nekome da solis pamet. Do juce nise izasao iz Sela, pa kad ti videlo dupe put ti bi da ponizavas druge misleci da su svi poput tebe. Ja sam rodjen u Chicago 1981 godine I proputovao sam Svet, izucavao sam nas narod I mogu da Kazem da ti nisi nas covek

    • Glupi Srbije možda si i Roden u Čikagu ali mentalno nisi mrdnuo iz svog Sela. Svako ima pravo na svoje mišljenje, a nove generacije posebno jer da su starije razmišljale svojom glavom ne bi im ovaj problem ni ostavile u nasleđe.

  • Prva godina fakulteta, predmet Istorija drzave i.prava, elementi drzave: narod, vlast i teritorija. Da li ste sposobni da zakljucite?

   • Potpuno ste u pravu.Da su arapi priznali Izrael kao državu davne 1967 god. ne bi došlo ni do ratova.Naprotiv na čelu sa Naserom predsednikom Egipta stalno su izjavili i pretili da će izraelci baciti na more .I šta su kasnije doživele potpuni debakl u ratu sa Izraelom.A iZrael je imao sve te uslove da postoji kako država.Prema tome najbolje bi biulo da se Srbija , razumese sa kosovarime se zalaže za bolji i mirniji život srba na Kosovu jer ovakva politika kako se vodi tokom vremena nijedan srbin ne bi ostao na Kosovu.Uprilog ovga što piđem hoćemo u Evropi bez granica a mi nikako da se opametimo da ne vodimo ratove za međe ili kako se sada kaže redifiniranje granica .Neka ostaju iste granice ali da nema diskriminacije a Amerika i EU neka se zalaže da gradi ekonomske objekete i da u njima se zaposle i rade zajedno kao što ranije radili a da se bavi samo politikom kojoj kraj nema .

  • Veoma često, od starije gospode, čujem „deco, pa mi za (zbog) vas živimo“! Onda, hajde da vi stariji ostavite Kosovo na miru i posvetite se radu kako bi deci bilo bolje u budućnosti.

  • prijatelju posao mi je takav da imam kontakt sa dosta ljudi koji su izbegli sa kosova i metohije i veruj mi mnogi od njih isto misle osim ako nesto mogu finansijski da se okoriste tuzno ali tako je

  • Milence, da li je moguće da kao pratiš sport a nisi čuo za njega?
   Pa i da je tako-momak je u pravu.

 3. A kako bi bilo da neki ugledni profesor Ustavnog prava prokomentariše „slučajno“ za novine da košarku kao sport treba ugasiti, jer ne može da se samofinansira u Srbiji i ne služi ničemu osim zaluđivanja naroda i bogaćenju izvikanih sportskih zvezda i njihovih menadžera o trošku poreskih obveznika (nacionalne penzije, državna sponzorstva Zvezdi i Partizanu iz kojih dobijaju velike plate…)?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.