Nikola Kalinić: Dosta više o Kosovu, moramo dalje

Ostavite komentar


  1. Bravo matori, da ima barem malo više srba kao što si ti, pogotovo tvoje generacije, nikada ne bi stigli tamo gde smo danas! Ovi lazovi I lopovi i igraju na tu kartu, znaju da većina nema pojma i hrane sujetu drugih pričama o svetom i nebeskom, a o ovim novijim generacijama napravljenim i odgajanim sa kvazi patrijotizmom, kič inteligecijom i turbo šundom, i dan danas pije istu vodu demagogija iz pecenjare, utopljena u rakiju i dim od tompusa,
    Progledaj više otadžbinio, aman zaman,

  2. Pa koga briga šta misli jedan drugorazredni sportista? Ajde Danas, čitam vas svaki dan ali ovo vam nije trebalo. A ti dete (ne znam ni koji si, prvi put čujem za tebe) nastavi da igraš loptu i juti sojke, Kosovo pusti na miru.

    1. To dete koje igra loptu i juri sojke je doprinelo Srbiji više nego što ćeš ti tebi slični za pet života.

      1. Tom detetu koje „igra loptu“ i „juri sojke“, Kosovo i Metohija nisu bili smetnja da uspe u tom sportu?! Prema tome, to dete, treba da bude toliko pametno i da se ne prčka sa stvarima kojima nije dorastao. Kako ćemo mi to, kada „rešimo“ pitanje Kosova i Metohije /pretpostavaljam da ga se treba ratosiljati po mišljenju ovog prepametnog dečka/ „krenuti dalje“?! Šta nas, sada, i kako, u ovom trenutku, Kosovo i Metohija ometa da „krenemo dalje“?! Voleo bih da nam ovi kojima je Kosovo i Metohija teret, KONKRETNO objasne, kako ćemo to silno uznapredovati ako „rešimo“ pitanje Kosova i Metohije?! I, šta podrazumevaju pod „rešenjem“?! Kratko i jasno?

      2. Glupi Turcine ti ces nekome da solis pamet. Do juce nise izasao iz Sela, pa kad ti videlo dupe put ti bi da ponizavas druge misleci da su svi poput tebe. Ja sam rodjen u Chicago 1981 godine I proputovao sam Svet, izucavao sam nas narod I mogu da Kazem da ti nisi nas covek

        1. Glupi Srbije možda si i Roden u Čikagu ali mentalno nisi mrdnuo iz svog Sela. Svako ima pravo na svoje mišljenje, a nove generacije posebno jer da su starije razmišljale svojom glavom ne bi im ovaj problem ni ostavile u nasleđe.

    2. Prva godina fakulteta, predmet Istorija drzave i.prava, elementi drzave: narod, vlast i teritorija. Da li ste sposobni da zakljucite?

      1. Potpuno ste u pravu.Da su arapi priznali Izrael kao državu davne 1967 god. ne bi došlo ni do ratova.Naprotiv na čelu sa Naserom predsednikom Egipta stalno su izjavili i pretili da će izraelci baciti na more .I šta su kasnije doživele potpuni debakl u ratu sa Izraelom.A iZrael je imao sve te uslove da postoji kako država.Prema tome najbolje bi biulo da se Srbija , razumese sa kosovarime se zalaže za bolji i mirniji život srba na Kosovu jer ovakva politika kako se vodi tokom vremena nijedan srbin ne bi ostao na Kosovu.Uprilog ovga što piđem hoćemo u Evropi bez granica a mi nikako da se opametimo da ne vodimo ratove za međe ili kako se sada kaže redifiniranje granica .Neka ostaju iste granice ali da nema diskriminacije a Amerika i EU neka se zalaže da gradi ekonomske objekete i da u njima se zaposle i rade zajedno kao što ranije radili a da se bavi samo politikom kojoj kraj nema .

    3. Veoma često, od starije gospode, čujem „deco, pa mi za (zbog) vas živimo“! Onda, hajde da vi stariji ostavite Kosovo na miru i posvetite se radu kako bi deci bilo bolje u budućnosti.

    4. prijatelju posao mi je takav da imam kontakt sa dosta ljudi koji su izbegli sa kosova i metohije i veruj mi mnogi od njih isto misle osim ako nesto mogu finansijski da se okoriste tuzno ali tako je

    5. Milence, da li je moguće da kao pratiš sport a nisi čuo za njega?
      Pa i da je tako-momak je u pravu.

  3. A kako bi bilo da neki ugledni profesor Ustavnog prava prokomentariše „slučajno“ za novine da košarku kao sport treba ugasiti, jer ne može da se samofinansira u Srbiji i ne služi ničemu osim zaluđivanja naroda i bogaćenju izvikanih sportskih zvezda i njihovih menadžera o trošku poreskih obveznika (nacionalne penzije, državna sponzorstva Zvezdi i Partizanu iz kojih dobijaju velike plate…)?

  4. Glupi Turcine ti ces nekome da solis pamet. Do juce nise izasao iz Sela, pa kad ti videlo dupe put ti bi da ponizavas druge misleci da su svi poput tebe. Ja sam rodjen u Chicago 1981 godine I proputovao sam Svet, izucavao sam nas narod I mogu da Kazem da ti nisi nas covek

  5. Pozdrav za tebe, mlad si dečko, uspešan i zelim ti puno uspeha u karikeri ali mislim da treba da se posvetis sportu koji voliš a ne temi i politici u koju se očigledno ne razumes. Jos jednom sve najbolje.

  6. Tužno je da jedan mlad čovek takvog viteškog profila boluje od moderne srpske epidemije zvane samoporicanje. Ja možda nisam proputovao toliko sveta (nisam bio u Australiji) kao on bez obzira što sam se takođe bavio sportom, proveo sam preko 30 godina po „inostranstvima“ nisam nosio u sebi taj osećaj nedostatka nacionalnog samopouzdanja. Doduše, „kasno“ sam shvatio da sam Srbin, tek 1986, sa 27 godina. Naime, pri ispunjavanju hotelskog upitnika u Švici dvoje Splićana su kod polja Nazionalität, upisali Croate!? Ja sam do tada bio Jugosloven, isto tako pošten iskren i otvoren za svaki vid realnog kompromisa i zajedničkog života kao i danas kao probuđeni Srbin i na sreću pravoslavni vernik! Kaliniću i slični moderno anestezirani i na štetu svoju i svog naroda zombirani mladi ljudi, Kosovo je mnogo više od srpske zemlje, Kosovo je kao Sveta Gora, Krim Sibir i Gruzija, spasenje naše Hristove civilizacije koja je na vrlo perfidan način napadnuta, i sablažnjivo ugrožena! Probudite se! Mi nemamo pravo da našoj budućnosti vama deci oduzmemo pravo na spasenje.

  7. E, moj Nikola, je l’ znaš gde su Foklandska ostrva? Za ta ostrva, bez ljudi, Velika Britanija je ratovala sa Argentinom. A ti, naše Kosovo, poklanjaš šiptarima. Moraš da znaš, da bez prosliosti nema ni budućnosti.

  8. Ja sam otpisao Kosovo 1999. i bas me briga za njega, to za mene nije nikakva sveta zemlja i slicne gluposti. I, da se ne lazemo, Kosovo je nezavisna drzava a ako neko zaista misli da nije onda je taj mnogo glup. Ili laze sam sebe.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 8

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.