Nikola Kalinić se pobunio protiv sudije: Nastup protiv svakog pravila igre 1EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Barselona je trijumfalno napustila Valensiju u poslednjem kolu Evrolige (78:88) ali srpski košarkaš meč neće zapamtiti po pobedi vrednoj ostanka na drugom mestu na tabeli.

Odigrao je Nikola Kalinić još jedan duel vredan ukupne pažnje. Bio je koristan po tim na oba kraja terena. Efikasnost mu je bila na željenom nivou, s obzirom na to da je Valensiji ubacio 13 poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

Ipak, sam duel neće pamtiti po dobroj partiji čitavog tima, ukupno 19. evroligaškoj pobedi na 28 utakmica, već po načinu na koji se sudija Robert Lotermozer ophodio prema njemu.

Srbin važi za temperamentnog košarkaša, nekoga ko ume često da pridikuje sudijama, da se žali na tretman ili na određene previde u deljenju pravde, ali svakako nije neko ko nema jasan respekt prema deliocima pravde.

S tim u vezi, ostao je zatečen načinom na koji mu se sudija Lotermozer obratio tokom utakmice odigrane u La Fonteti.

– Rekao sam i njemu, a ovo ću reći i javno. Mislim da je neprikladno da mi kaže da ako nastavim da pričam sa njim, neće suditi faulove na meni. To je protiv svakog pravila igre. Ne znam da li je ljut na mene zbog nečeg iz prethodnih utakmica, ali je zaista neverovatno da kaže tako nešto. Igrači treba da budu ti koji su zvezde igre, a sve dok sudije budu razmišljale na ovakav način, to će biti problem – iskreno je delovao Kalinić koji je, inače, bio jedan od vodećih ljudi „sindikata igrača“ u Evroligi.

Naredni evrologaški meč Barselona će odigrati iduće nedelje, kada će ugostiti Partizan. Biće interesantno videti kakav će tretman imati kod sudija.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari