Ilustracija Foto: Ljiljana Bukvić

Sinoć je oko 19 časova prijavljen požar u Barskoj ulici, a vatrogasci su brzo izašli na teren i intervenisali. Sat vremena kasnije izbio je požar u Solunskoj ulici, u blizini kuća, koji su uplašeni građani prijavili pa je ponovo usledila brza intervencija vatrogasaca i gašenje.

„Pozivamo građane da ne spaljuju rastinje. Na taj način građani izlažu opasnosti ne samo sebe, već i svoje susede i materijalna dobra“, kažu u Odeljenju za vanredne situacije Zrenjanin.

Kako prenose zrenajninski mediji, požari su evidentirani i u Sečnju, zatim u ataru Novog Miloševa i u Vojvoda Stepi. Tokom vikenda, podsećamo, izbila su dva požara, jedan u Melencima i drugi u samom Zrenjaninu, kod naselja Mala Amerika.

S obzirom da je protekle jeseni bilo dosta požara a da su dva velika požara izazvala ogromne štete na području rezervata prirode Carska bara i Okanj bara, Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u Zrenjaninu poziva građane da vode računa o bezbednosti i ne spaljuju ništa na otvorenom.

Povezani tekstovi